El sector hoteler a Lloret de Mar resisteix i preveu que aquest 2013 es tanqui amb unes xifres que preveuen superar els cinc milions de pernoctacions. De moment, de gener a octubre les pernocatcions en establiments hotelers s'han situat en 4.877.440, unes xifres similars a les d'altres anys.

Les dades estadístiques relatives a visitants i ocupacions les va fer públiques ahir Lloret Turisme. En total, fins a l'octubre d'aquest any Lloret ha rebut prop d'un milió de viatgers. En concret, 981.698 persones que han passat per la vila per gaudir de les seves vacances.

Quant a l'origen dels viatgers, la majoria són estrangers. En concret, 783.669 persones que provenen d'altres països fora l'Estat espanyol. La majoria són francesos (604.570 viatgers), seguits pels rússos (123.735) i dels britànics (106.907), segons les dades de Lloret Turisme. Pel que fa al turisme provinent de l'Estat espanyol, s'han comptabilitzat 198.029 viatgers. Les pernoctacions es mantenen en xifres similars a les de ?l'any passat, amb un total de 4.877.400, cosa que fa preveure que Lloret de Mar tanqui aquest any superant els 5 milions de pernoctacions als establiments.

Mentrestant, el sector hoteler ha aguantat durant aquest passat octubre ja que de les 30.000 places hoteleres de les quals disposa el municipiu de Lloret, durant l'octubre s'han mantingut obertes un total de 20.181, corresponents a 64 hotels, una xifra que representa una ocupació mitjana del 65%.

Llarga temporada turística

Segons el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, "aquestes dades il·lustren que Lloret de Mar compta amb una de les temporades turístiques més llargues de la costa catalana amb 8 mesos i més del 75% de les seves places obertes en tempordada baixa. La potenciació de la destinació en el segment de platja urbà, és a dir com una ciutat de costa amb una important oferta en restauració, lleure gastronomia i esdeveniments són cabdals en aquest sentit".

A més, el regidor de Turisme va afegir que "durant aquest mes d'octubre s'ha mantingut un personal empleat de 1.699 persones".

I mentre arriba de ple la temporada d'hivern, serà el sector senior el que continuï donant vida al sector hoteler de Lloret de Mar. En aquest sentit, Lloret Turisme va informar ahir que està previst que arribin unes 60.000 persones a través del programa Imserso de gent gran, que en total es repartiran en una desena d'hotels de la Vila.