El rector de Riells i Viabrea, Jaume Reixach, assegura que l'home que dijous es va presentar a casa seva, a Blanes, i va apunyalar mortalment el seu fillol, estava "absolutament alienat" i "sentia veus" L'agressor, un home de 44 anys i origen filipí, amb nacionalitat espanyola, i conegut del rector des de fa 20 anys, es va presentar dijous a casa de Reixach, al voltant de les set de la tarda. El mossèn ha explicat que l'home duia una bossa de plàstic amb un ganivet a dins, amb el qual va apunyalar el fillol entre dues o tres vegades al tòrax causant-li la mort. El mossèn assegura que l'home s'havia presentat a casa seva un dia abans, dimecres, amb una actitud "estranya".

El rector de Riells i Viabrea, Jaume Reixach, ha explicat que coneixia l'agressor des de fa més de 20 anys i que durant tot aquest temps l'havia ajudat perquè aconseguís viatjar fins a Espanya, obtenir els papers i un lloc de treball en un càmping d'aquesta localitat de la Selva. Fins i tot, posteriorment, també el va ajudar a reagrupar la seva família ja que l'agressor té quatre fills. Reixach ha detallat que va conèixer el cas d'aquesta família durant un viatge que va fer a Filipines quan l'home, que està casat, ja tenia tres fills i la seva senyora estava embarassada del quart.

No obstant això, Reixach ha comentat que l'autor confés dels fets des de fa un temps tenia una actitud "estranya". "Sempre va ser un cregut, una persona racista, molt hermètica i interessada però últimament s'havia quedat sord d'una orella i deia que sentia veus del seus germans filipins dins del seu cap", ha comentat el rector. El capellà ha explicat que tot el canvi va venir després que la dona de l'agressor el denunciés per maltractaments. "Llavors al càmping també li van canviar el torn, va començar a faltar a la feina i el van fer fora", ha comentat. A més, l'agressor va intentar denunciar l'empresa on havia treballat i es va quedar arruïnat quan va perdre el judici.

Des de llavors, Reixach comenta que desconeix on vivia i on dormia. "A vegades em demanava si es podia quedar a dormir al sofà i a mi, com em sabia greu la seva situació, l'intentava ajudar com podia", ha detallat. Aquest dijous, però, l'agressor que va confessar el crim davant dels Mossos d'Esquadra, es va presentar a les cinc de la tarda a la casa del mossèn, que viu en un sisè del passeig Pau Casals de Blanes. "En aquells moments tenia una actitud molt estranya, normalment entrava directament i et saludava però aquest dia va estar revisant la cuina, el menjador, el lavabo i llavors va dir que tornaria al cap d'una estona", ha recordat el mossèn. I així va ser.

Una hora més tard, al voltant de les set de la tarda, l'agressor va tornar al pis amb una bossa de plàstic blanca a les mans. L'home es va quedar al portal i va començar a obrir el que portava a l'interior de la bossa. "Va ser llavors quan vaig sentir el soroll i en veure que desembolicava el ganivet vaig intentar tancar la porta amb el peu perquè no entrés però ell tenia més força i va aconseguir entrar", ha comentat Reixach. Tot seguit, el seu fillol que es trobava a l'interior del domicili va interposar-se entre l'agressor i Reixach per defensar el mossèn. En aquells moments, el capellà va sortir cap a l'escala amb la intenció de demanar auxili. El mossèn va córrer fins al bar del costat de casa seva on allà, un client i la mestressa del local, van intentar ajudar-lo trucant a emergències i als Mossos d'Esquadra.

Ganivetades al tòrax

"Jo em consumia, em passaven d'un telèfon a un altre i mentre estàvem allà vaig veure com l'agressor sortia de l'edifici", ha afegit. Va ser llavors quan, amb l'ajuda del client del bar i de diversos veïns del bloc, van entrar dins de l'immoble i van trobar el cos del fillol estirat a terra amb unes dues o tres ganivetades al tòrax. Reixach ha explicat que l'agressor també es va presentar un dia abans dels fets a casa seva, al voltant de les tres de la matinada, tot i que no va dir "ni fava" i se'n va anar al cap de poc temps. "Dins del meu cor no puc sentir rancor perquè crec que en els moments dels fets estava totalment alienat", ha afegit el mossèn.

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir-lo un hora més tard dels fets mentre caminava per un carrer de Blanes. Segons ha comentat el mossèn, l'home "delirava" barrejant diversos idiomes, des de la seva llengua natal passant per l'espanyol i l'anglès. Des de l'incident, el rector no ha volgut marxar de casa seva. "Això és una llera per mi, no vull fugir, vull percebre el buit, l'absència física i estic escrivint com a remei", ha explicat. A més, Reixach ja ha avisat els Mossos d'Esquadra perquè recullin un ganivet que ha trobat dins de les escombraries i que podria tractar-se de l'arma homicida.

En principi, el presumpte autor confés dels fets passarà demà, diumenge al migdia, a disposició del Jutjat d'Instrucció numero 4 de Blanes. El cas està sota secret de sumari. L'agressor ja té antecedents penals per violència domèstica i, segons ha comentat Reixach, en una ocasió va intentar escanyar-lo. La víctima, fillol del mossèn, tenia 23 anys i era originari del Brasil.