L'immens espai del Turó d'en Buc, un pulmó verd situat al nucli urbà de Lloret de Mar, podria tenir un nou ús. Es tracta d'un projecte que ja fa anys que sona però gràcies a una partida inclosa als pressupostos municipals, aprovats aquest desembre, podria ser realitat. Actualment, el parc ja té una zona per als nens, de pícnic, i està obert tot el dia però també és cert que està desaprofitat i en desús.

L'objectiu és crear un projecte a l'estil de l'Arborètum de Catalunya, situat a Cabrils (Maresme), un museu a l'aire lliure en una superfície de 38.000 metres quadrats amb arbres autòctons catalans, entre moltes altres espècies.

La singularitat d'un museu d'aquestes característiques és que està adequat per rebre, sobretot, escoles, casals i famílies. En aquest sentit, ofereix propostes educatives i lúdiques, amb visites guiades, tallers on els menuts prenen contacte amb la natura i aprenen les singularitats de l'entorn.

La idea haurà de madurar però neix de la voluntat de l'associació de veïns del Riera de convertir el Turó en un museu natural, segons va explicar Jesús Justel, membre de la junta de l'associació. "Aquest parc ens interessa i a l'Ajuntament també, tot i que potser tenien pensat un altre ús", va dir. "La nostra idea, que debatrem al llarg de les setmanes vinents amb tots els veïns, és potenciar el lloc per donar a Lloret un autèntic espai natural, netejar-lo, millorar-lo, replantar... és a dir, donar-li la volta al que és ara", segons Justel.

I és que des de l'associació "tenim moltes idees que ara s'hauran d'anar parlant", expliquen. Aquest "centre d'interpretació de la natura", com els agrada anomenar-lo, es començarà a posar sobre paper un cop comencin els contactes amb el consistori. La partida inclosa al pressupost servirà, de moment, perquè tècnics i arquitectes de la casa comencin a redactar un inici de projecte en col·laboració amb l'associació de veïns del Rieral.

En aquest, es redactarien els primer plànols, es valorarien els possibles usos i el pressupost que podria suposar per a Lloret de Mar. A partir de llavors, el consistori es plantejarà buscar les vies per finançar el projecte i fer-lo realitat.