"He donat instruccions a Transports Pujol perquè a partir de l'1 de gener mantingui el servei de bus a Blanes". Així es va expressar ahir l'alcalde Josep Marigó després que dissabte l'administrador de l'empresa, Jaume Pujol, assegurés que el 31 de desembre, data en què finalitza la concessió, els vehicles, treballadors (i les nòmines) passarien a mans de l'Ajuntament.

Pujol va afirmar llavors que el consistori no s'havia posat en contacte amb ells, malgrat que el contracte entre l'Ajuntament i l'empresa caduca a finals d'aquest any, per parlar sobre una possible pròroga o nova concessió. Amb la manca d'informació, Pujol va relatar que ja havia comunicat als seus treballadors que a partir de 2014 el servei l'assumiria l'Ajuntament (propietària de la concesssió) i que només seguiria assumint el servei si era per imperatiu legal.

I així ha estat. Tot i que Blanes encara no ha parlat d'una nou contracte, el batlle va comunicar verbalment, i avui s'enviava per escrit, a l'empresa Transports Pujol, que té l'obligació de continuar prestant aquest servei públic.

"Els he comunicat que han de continuar per llei mantenint el servei fins que es resolgui el nou concurs, i ho han de seguir fent amb les mateixes condicions", va dir Marigó. És a dir, "mantenint els mateixos llocs de treball amb iguals condicions que fins ara". En aquest sentit, el batlle va voler tranquil·litzar els empleats afectats, assegurant-los que les seves feina "no han de variar".

Això sí, de cara al 2014, els preus de transport s'apujaran de mitjana entre un 1 i un 2% tot i que el bitllet senzill passa d'1 euro a 1,05 a les tres línies urbanes de Blanes.

Precisament, el transport urbà viu immers en un possible canvi, des que els ajuntaments de Blanes i Lloret aprovessin sengles mocions d'ICV-EUiA per les quals s'estudiaria la viablilitat d'una possible mancomunació del servei.

L'alcalde va informar que té previst convocar en breu a la Junta de Portaveus per començar a "marcar la ruta" del camí de la mancomunicació, així com per preparar la nova concessió de transport urbà al municipi.