L'Ajuntament de Tossa de Mar votarà en el ple extraordinari de demà el pressupost municipal per a l'any 2014, que ascendeix a 10.395.000 euros. D'aquests diners, 82.900 euros es destinaran a inversions, però amb la possibilitat que s'ampliï la partida si finalment hi ha superàvit en el pressupost d'enguany. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Pujals, ha afirmat que "hem fet un pressupost realista i ajustat entre les despeses fixes de l'Ajuntament i els ingressos previstos. Les inversions s'han reduït a aquelles que l'estalvi municipal pot finançar. És una mesura de prudència davant de la falta de liquiditat d'altres administracions i la reducció de les subvencions".

Així, en el capítol d'inversions per a l'any 2014 està previst l'arranjament de camins; la millora dels vehicles de la Policia Local; una nova il·luminació interior a la Casa de Cultura per facilitar les exposicions; o el subministrament de màquines per comptar les persones que accedeixen a la Vila Vella durant l'any. També està previst invertir en la millora de les instal·lacions de regs amb aigua regenerada; la remodelació de la zona d'aparcament de submarinistes de la Mar Menuda; o la nova retolació de carrers, han informat fonts municipals.

Segons l'Ajuntament, algunes d'aquestes inversions donen resposta a suggeriments i peticions que el sector privat va fer durant les Trobades de Tardor, unes sessions entre el consistori i empresaris privats de la població que van servir per intercanviar opinions i idees amb l'objectiu de millorar Tossa.

L'alcaldessa, Gisela Saladich, ha manifestat que "aquest pressupost pretén aconseguir l'equilibri entre els quatre grans objectius de l'equip de govern: reduir el termini de pagament de les obligacions municipals als creditors; millorar la qualitat dels serveis públics; engegar un seguit d'obres i actuacions per dinamitzar l'activitat econòmica; i rebaixar la pressió fiscal als veïns fins al nivell que permeti la sostenibilitat de les finances municipals".

Saladich assenyala també que per impostos directes es preveu una baixada del 9% respecte l'any 2013 motivada per la nova reducció de l'IBI; i que, pel que fa a taxes i altres ingressos, es preveu una reducció del 2%. "Amb aquestes mesures es compleix una part important del compromís polític de baixar tant com es pugui els impostos fins a un nivell de no fer comprometre l'economia municipal", ha afegit l'alcaldessa.