Fernando Cobo, de 55 anys, veí de Lloret i usuari dels Serveis Socials, viu aquests dies en una pensió del municipi amb el suport de l'Ajuntament després que la companyia elèctrica tallés la llum, per impagaments, d'un apartament que tenia llogat a una parella.

L'afectat va marxar el març d'aquest any a Colòmbia en aconseguir el que semblava una nova oportunitat laboral. A Lloret ja rebia ajuda dels Serveis Socials per problemes personals i familiars i, a més, disposava a Lloret d'un apartament que el tenia llogat a una parella jove, segons assegura.

L'aventura a Colòmbia va durar fins a l'octubre, quan va tornar a la costa i va tornar a rebre ajuda dels Serveis Socials. Un cop aquí, va saber que hi havia unes factures pendents de pagar a la compa?nyia elèctrica, a les quals els inquilins van fer front en una part i l'altra, manté Cobo, la va pagar l'Ajuntament. Finalment, el passat 20 de desembre, la parella va marxar de l'apartament perquè, un dia abans, la companyia ja els havia tallat la llum. "No ens van avisar [els inquilins] que hi havia més factures per pagar, tampoc que la companyia hagués avisat que tallaria el corrent", va assegurar Cobo.

Davant això, l'afectat va relatar que es va dirigir a les oficines de la companyia elèctrica a Blanes per pagar les factures pendents. Però "ja m'havien tret el comptador i em diuen que he d'anar a Girona per obtenir una Cèdula d'Habitabilitat". Allà, prossegueix Cobo, "em pregunten quant temps fa que l'apartament ha passat una revisió i els contesto que el 2011 un electricista homologat ja la va fer". Amb tot, "em van dir que necessitava un arquitecte, pagant uns 100 euros, perquè em donés el vistiplau del pis i realitzés fotografies que jo després he de tornar a presentar a Girona. Amb això, obtindré la Cèdula d'Habitabilitat i, després de pagar, podria tornar a tenir a l'apartament", afirma.

L'afectat va lamentar que "les companyies posin impediments quan un vol recuperar la normalitat i tornar a tenir llum" i, a més, " has d'afegir els costos que suposa". "Sembla que els resulta més fàcil tallar-nos la llum que no pas retornar-nos-la", sentencia Cobo.