Arbúcies ha presentat el conte del combat que va acollir durant la Guerra de Successió. Escrit per Daniel Martí i il·lustrat per Francesc Riart, relata la victòria del sometent d'Arbúcies i pobles veïns sobre les tropes borbòniques el gener de 1714. "Aquesta es una història basada en dades reals", va explicar Daniel Martí, historiador local i autor del conte El Combat d'Arbúcies. Arbúcies gent d'astúcies, matavalons, que es va presentar al Museu Etnològic del Montseny.

El conte relata com els sometents d'Arbúcies i dels pobles veïns varen aconseguir abatre dos regiments de l'exèrcit borbònic que es desplaçava des d'Hostalric a Vic en el marc de la Guerra de Successió del 1714. La publicació del conte del Combat d'Arbúcies, el quart número de la col·lecció Contes del Montseny que edita el Museu Etnològic del Montseny i l'Ajuntament d'Arbúcies amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular, s'emmarca en el programa de celebració del tricentenari del combat, que es va produir el 14 de gener de 1714, i de la Guerra de Successió.

Jaume Salmeron, tinent d'alcalde, va destacar el treball que s'està fent per ressituar Arbúcies en el context d'aquella tràgica guerra. "Aquí es va donar una de les poques victòries catalanes sobre els borbons i cal donar al combat del nostre poble la transcendència que fins ara se li havia negat", va dir.