Primer assalt violent de les comarques de Girona del 2014. Un lladre armat amb un pal amb punxes va entrar en una casa de Riells i Viabrea i es va topar amb el propietari. El va començar a apallissar després que aquest se li encarés. La víctima va acabar passant pel quiròfan de l'hospital Santa Caterina de Salt com a conseqüència de les lesions que li va produir i l'agressor va ser detingut durant la mateixa matinada pels Mossos d'Esquadra a l'entrada de la urbanització de Ca N'Hoste.

Els fets es van produir quan faltaven pocs minuts per a la mitjanit i la parella estava dormint a casa seva de la urbanització de Riells i Viabrea. Tot d'una, el matrimoni es va sobresaltar en sentir sorolls i en veure que algú havia entrat al domicili despés de forçar la porta principal de l'habitatge.

L'home, d'uns 50 anys, es va aixecar i es va encarar amb el lladre. Aquest, però, no va poder evitar que el delinqüent li propinés una forta pallissa amb un pal amb punxes que li va suposar lesions importants. Després, l'assaltant va fugir sense cap botí de la casa de Riells a peu.

Tot seguit, la dona de la víctima va trucar al telèfon d'emergències 112 i els serveis sanitaris del SEM i els Mossos d'Esquadra es van traslladar de seguida fins al lloc dels fets. Els policies de la comissaria de Santa Coloma de Farners després van muntar un dispositiu de recerca a la zona per veure si trobaven a l'agressor i cap a la una de la matinada van poder detenir el presumpte autor de l'agressió amagat a escassos metres de l'entrada de la urbanització, una àrea residencial que només compta amb un carrer, sense asfaltar i sense servei de llum pública.

El lladre, en veure els agents, va llençar un ganivet, que es va poder recuperar. El detingut es un veí de la mateixa localitat i compta amb diversos antecedents policials per fets similars. L'home té 33 anys, nacionalitat marroquina i va quedar arrestat com a presumpte autor d'un delicte de lesions i d'un delicte de robatori amb violència en casa habitada.

De fet, es tracta d'un home conegut a la zona tant pels Vigilants Muncipals, que també van participar en l'actuació policial de l'assalt violent, com també pels Mossos d'Esquadra. És un delinqüent a més, que fa d'ocupa en una casa d'una altra urbanització de Riells i Viabrea i al qual s'havia detingut anteriorment per diversos robatoris a la zona.

La Unitat Territorial d'investigació de Girona dels Mossos d'Esquadra es va fer càrrec del cas i el detingut passarà a disposició dels jutjats de Santa Coloma de Farners demà. Mentrestat hi ha una investigació policial oberta pels fets i no es descarta cap hipòtesi sobre l'actuació del delinqüent. Una de les que es té en compte pels agents és que els fets fossin un encàrrec per apallisar l'inquilí de la casa, ja que a l'habitatge tampoc hi havia massa objectes de valor.

Pel que fa a la víctima de l'assalt, va ser atesa pels sanitaris a casa seva, però ràpidament se la va traslladar a l'hospital de Santa Caterina de Salt, on va ser intervingut quirúrgicament. La víctima de la pallissa és un home que viu a Riells i Viabrea des de fa un temps. Té llogada la casa on es va perpetrar l'assalt a la urbanització de Ca N'Hoste i en aquests moments es troba a l'atur i la seva família està passant moments econòmics complicats, segons fonts consultades.