La piscina municipal de Tossa de Mar ja té una empresa que la gestioni després que l'anterior fes fallida i obligués a clausurar l'equipament a principis de l'estiu. Es tracta d'una empresa del municipi, la tossenca Triangulum Esport i Lleure que ha guanyat el concurs d'adjudicació de la gestió del servei amb una concessió que, d'entrada, tindrà una durada d'un any, segons va informar l'Ajuntament.

La gestió de la piscina inclou els serveis esportius, les pistes de pàdel, els serveis de recepció i atenció al públic, els serveis de neteja, els serveis de manteniment, i la planificació de la millora contínua de la instal·lació.

Després de la fallida de l'anterior empresa a principis de l'estiu, l'Ajuntament va aprofitar per fer-hi obres de manteniment i millora. Així, segons el consistori, s'han arreglat degoters i unes planxes del sostre que queien, s'han arreglat unes pèrdues d'aigua i s'instal·larà una coberta tèrmica per mantenir la temperatura de l'aigua.

El concurs per adjudicar la gestió de la piscina ha finalitzat amb una concessió a "Triangulum Esport i Lleure" per un any, una durada que hauria de servir per conèixer la realitat de la viabilitat de la instal·lació, afirma el govern, amb la intenció de reobrir la piscina a finals d'aquest gener.

Des del consistori s'ha calculat que, amb una reducció de les despeses fixes, la gestió podria equilibrar-se econòmicament en els anys vinents. És per això que la intenció és anar deixant gradualment d'abonar la subvenció anual a l'explotació. Aquest any 2014, l'Ajuntament abonarà un màxim de 180.000 euros per a cobrir les necessitats de la correcta posada en marxa de la instal·lació. Principalment, es destinaran a pagar aigua i combustible, però també es faran un seguit de millores destinades a estalviar energia, com la instal·lació d'un sistema de biomassa per escalfar l'aigua. També està previst fer alguns canvis al gimnàs. L'empresa es farà càrrec del consum de la llum, gestionarà íntegrament les quotes i el seu cobrament, i incorporarà als abonaments mensuals les activitats dirigides i les aquàtiques. A més, apostarà per l'obertura del bar.

Els preus mensuals seran de 37 euros (abonat individual); 70 euros (abonat parella) i 97 euros (pack familiar). A banda dels serveis esportius i de salut, es vol apostar per introduir una oferta esportiva per a escolars i un servei d'estades per a turisme esportiu.

Finalment, es constituirà una comissió de seguiment amb reunions mensuals entre representants de l'Ajuntament i de l'empresa amb l'objectiu de garantir la qualitat del servei i vetllar pel compliment de les condicions.