Des d'avui, l'Ajuntament de Blanes posa en marxa en període de proves cinc noves zones reservades i senyalitzades per efectuar operacions de càrrega i descàrrega a diversos trams situats al llarg del tram Passeig de Mar situat entre la plaça de Catalunya i la zona del Port, és a dir: als passejos Cortils i Vieta, Pau Casals i Mestrança.

Segons l'Ajuntament, la nova mesura respon a un doble objectiu. D'una banda la inquietud de la Policia Local per poder solucionar la problemàtica que provoquen en el trànsit els camions i vehicles de mercaderies al fer aquestes operacions de manera arbitrària. De l'altra, donar resposta a la petició feta pels establiments del passeig, que demanaven disposar de zones de càrrega i descàrrega properes als locals.

Amb tot, les noves zones ocupen el sentit de tot un carril i caldrà veure quina és l'acceptació dels conductors, ja que caldrà maniobrar per avançar els camions i vehicles estacionats a la nova zona. Per això, estarà en període de proves i i no es descarta introduir millores. El fet de posar-ho en pràctica a principis d'any és perquè quan arribin les vacances de Setmana Santa -que és quan comença hi ha major volum de trànsit al centre- ja estigui plenament consolidada la seva utilització.