Assassí sí, violador no. Aquesta és la descripció més escaient de Sayon Kourouma, condemnat per matar a cops el masover de ca l'Artau, a Vilobí d'Onyar el setembre de 2011. I ho és perque la fiscal acaba de demanar que s'arxivi la causa que se li va obrir després que una prostituta que treballava en una carretera de la població l'hagués denunciat per agressions sexuals.

Pocs dies després del crim de ca l'Artau, la meretriu va denunciar a la policia que aquell estiu havia sigut violada en dues ocasions per Kourouma. La fiscal considera que la versió de la dona està mancada de verosimilitud i és contradictòria amb la que va oferir l'assassí en el seu dia.

Kourouma va admetre haver contractat els serveis de la prostituta fins en tres ocasions, extrem que aquesta va negar al·legant que no havia tingut cap tipus de relació amb ell abans que l'agredís. Tanmateix, hi ha indicis sobrats que les relacions sexuals van produïr-se amb total consentiment.

En primer lloc, perque no existeix cap informe mèdic que acrediti les lesions que hauria patit la prostituta si hagués estat violada. A banda que no va voler dir el nom de la amiga a la que hauria comentat l'agressió i va negar que el seu pinxo n'estés al corrent, tot i que aquest va declarar que sí havia sigut informat del cas.

Ara bé, la prova que li resta més credibilitat a la prostituta és el mòbil de Kourouma, on ambdós apareixien en unes fotografies en situació amical, cosa que desmenteix fefaentment que no es coneguessin, com la dona havia declarat.

La defensa de Kourouma, Óscar Álvarez, s'ha adherit a la petició de la fiscal que haurà de resoldre el Jutjat d'Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners.