La visita del conseller de Presidència, Francesc Homs, a la nova piscina de Lloret va agafar un grapat d'usuaris amb el casquet de bany posat, banyador i xancletes, la tovallola penjant o fent crol.

No només van quedar exposats durant uns minuts per la mirada de la mà dreta del president de la Generalitat, Artur Mas, sinó també sota l'atent escrutini de personalitats com l'exalcalde Xavier Crespo (en una de les seves poques aparicions públiques des que està imputat pel cas Clotilde), el secretari general de l'Esport i exregidor de Lloret, Ivan Tibau, l'alcalde Romà Codina, el delegat del govern Eduald Casadesús, regidors al consistori i membres de la societat civil i entitats del municipi.

Es tractava de la inauguració oficial del nou i polèmic equipament. Una obertura que va tenir lloc el dia després de la primera reunió de la comissió d'investigació que els grups a l'oposició van obligar a crear per investigar qui o quins són els responsables del sobrecost d'1,6 milions d'euros de la piscina, que se sumaven als gairebé 9,5 milions d'euros pressupostats al projecte de piscina.

Precisament, una de les primeres decisions de la comissió va ser escollir els noms de les persones que volen que compareguin, de forma voluntària, al llarg dels pròxims mesos. Entre ells, alguns presents a la inauguració d'ahir, per exemple, el mateix alcalde Codina (que alhora presideix la comissió), Xavier Crespo i Ivan Tibau. A banda, volen que compareguin l'exregidor Josep Valls, tècnics del consistori, com el cap del departament jurídic d'urbanisme Pere Figuereda, l'interventor Carles Arbó o la regidora Ester Olivé.

De fet, els primers citats a comparèixer són tres, l'enginyer Jordi Aulet, l'arquitecta municipal Eva Tiers i el director de l'obra Quim Pujol que, si accepten, compareixeran el pròxim 7 de febrer.

Amb aquest rerefons van tenir lloc ahir els actes protocol·laris d'inauguració. Homs va arribar a l'Ajuntament de Lloret a les 10 del matí, on va signar al llibre d'honor. Des d'allà, es va dirigir a les instal·lacions on va fer el discurs i destapar la placa commemorativa.

Dirigint-se als assistents, va assegurar que aquesta piscina "no és un luxe" i va afegir que "algú podria opinar que és excessiva, però pensar això seria un error". Al discurs va confessar que "és la primera vegada que inauguro una piscina" i va admetre que no és habitual, en els temps que corren, estrenar piscines d'11 milions.

"Avui estem en una època on aquestes instal·lacions no són corrents", va dir, "és raonable que així sigui al conjunt de Catalunya, però no a Lloret". "No només perquè ha estat llargament reivindicada persistentment [en al·lusió al Club Natació Lloret a qui va tenir el detall de recordar el seu primer bany de l'any celebrat diumenge a la piscina], i per part de molta gent, sinó perquè lliga perfectament amb una idea, que és el que fa que tingui el sentit que ha de tenir". Això és, va afegir, que "Lloret és una de les principals ?destinacions turístiques del país, un dels motors importants per sortir de la situació crítica en la qual som".

En el seu torn de paraula, l'alcalde també es va referir al potencial turístic. De fet, el turisme esportiu va atraure l'any passat 35.000 visitants, que s'han de sumar al potencial "entorn que tenim amb una població de 100.000 habitants de municipis veïns", va dir Codina. El servei, però, està primordialment dirigit "per donar servei a Lloret" complementa "els equipaments dels voltants" i acaba amb una llarga "reivindicació del Club Natació, fa 30 anys, pensant en una piscina de 25 metres que ara és olímpica".