La instància presentada dimecres per la PAH de Lloret perquè l'Ajuntament multi els bancs que tinguin pisos permanentment desocupats ha despertat l'interès de l'Ajuntament tot i que de moment les actuacions municipals van en una altra línia. Així, el consistori aposta per destinar una partida dels pressuposstos per poder disposar de 20 pisos socials i concreta que la via punitiva "no serà rapida". La intenció de la PAH amb la presentació de la instància és que acabi en forma de moció i es presenti al pròxim ple municipal, on es debatria i s'acabaria votant.

L'equip de govern de CiU i ERC va recordar ahir a la PAH que "la finalitat de les mocions és instar als governs de les administracions públiques a adoptar polítiques o línies d'actuació inicialment no previstes o volgudes". Així, el govern va voler informar que "amb caràcter previ a la presentació de l'esmentada moció, havia donat les pertinents instruccions als departaments de Benestar i Família i Urbanisme per treballar en aquesta línia". En concret, la regidora de Benestar i Família de Lloret, Idioia Saracíbar, va manifestar que "hem aprovat una partida pressupostària per poder disposar de 20 pisos socials, tenint en compte les necessitats detectades des dels serveis socials" i va recordar "que el procés de la petició de sancionar les entitats financeres i les grans empreses no serà ràpid".

Finalment, Saracíbar va assegurar que ja "volíem convocar una reunió de la comissió permanent de la taula d'habitatge des d'on es treballen aquests temes, i on hi ha la PAH, amb la voluntat d'aprovar una resposta similar des de l'Ajuntament" ja que "hem de tenir en compte la demanda social i associativa en matèria d'habitatge" i cal "abordar" la situació "des de la necessària justícia social".