La Policia Local de Lloret de Mar, amb la col·laboració dels Mossos i Policia Local de Blanes, ha aconseguit enxampar a dos lladres, un home d'origen albanès i una dona russa, que s'havien emportat joies per valor de 100.000 euros d'una joiera de Lloret de Mar. Els fets han succeït aquest dissabte al matí quan els agents han tingut constància que havia saltat l'alarma d'una joieria. En arribar al lloc dels fets han vist com l'home fugia de la zona corrent amb dues bosses de grans dimensions. Llavors, els agents han començat una persecució en vehicle i a peu fins que els policies han aconseguit detenir els dos lladres. El vehicle amb el qual circulaven havia estat llogat a l'aeroport de Barcelona.

Els fets han succeït a les set del matí d'avui, dissabte. Una patrulla de la Policia Local de Lloret de Mar s'ha desplaçat fins als carrers Torentó i Sant Pere, alertats pel soroll d'una alarma. Un cop al lloc, els efectius han vist com un home corria amb dues bosses grosses penjades a l'espatlla fent cas omís de les ordres de detenció dels policies. Tot seguit, l'individu ha entrat dins d'un vehicle i ha iniciat la marxa a gran velocitat.

Els agents, que han alertat dels fets a la central, han seguit el vehicle per l'avinguda Just Marlés, continuant per la carretera GI-683 en direcció Blanes, fins que els lladres han topat amb un panell de senyalització a la rotonda de l'hospital. Llavors, els dos detinguts han abandonat el vehicle i s'han tornat a donar a la fuga. Els policies els han perseguit a peu i, amb l'ajuda de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d'Esquadra, han aconseguit localitzar-los i detenir-los.

Segons han pogut comprovar els agents, el vehicle que utilitzaven els dos lladres havia estat llogat a l'aeroport de Barcelona i, en el seu interior, han recuperat el botí sostret i han localitzat diverses eines utilitzades per poder accedir a la joiera mitjançant la tècnica del "butró". En total, els detinguts s'havien emportat joies per valor de més de 100.000 euros. Tal i com han informat fonts policials, els lladres han accedit a la joiera després de forçar una porta d'un hotel proper, realitzar un "butró" a una botiga llindant i un segon "butró" des d'aquest establiment i amb el qual han pogut accedir a la joieria.

Un dels detinguts, l'home d'origen albanès, tenia pendent complimentar una ordre de crida i cerca d'un jutjat de Madrid. La Policia Local de Lloret s'ha fet càrrec de les primeres diligències per la detenció dels autors i, seguidament, s'ha passat el cas als Mossos d'Esquadra que s'han encarregat de continuar la investigació i realitzar la inspecció de la joiera. Per altra banda, la Policia Local de Blanes, ha instruït les diligències relatives a la conducció temerària i danys ocasionats pel vehicle durant la seva fugida.