Un home va morir i dos més van resultar ferits després d'esfondrar-se el sostre d'una nau abandonada d'una empresa tèxtil de Massanes. La víctima mortal és un home de 50 anys de nacionalitat romanesa, igualment com els dos ferits, un home de 50 anys i una dona de 43. Després del sinistre van ser evacuats fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, en estat menys greu.

Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació arran del sinistre i treballen amb la hipòtesi que les víctimes estaven buscant ferralla en el moment que es va ensorrar el sostre.

La nau on es va produir el sinistre es troba al polígon de Massanes, ubicat a tocar Hostalric i la carretera C-35. De fet, la proximitat amb el municipi veí i la ?caserna de la seva policia local és el que va permetre donar l'alerta del succés. Dos homes van aproximar-se cap a un quart de dues fins a la comissaria, que es troba a poca distància de la zona industrial de Massanes, i van assegurar als agents que passaven per la zona en aquell moment que havien sentit crits d'una dona i un fort cop.

Els agents de la Policia Local d'Hostalric van anar ràpidament cap a la nau abandonada, que té una superfície total de 10.000 metres quadrats. Un cop allà, van observar que un home havia mort i que hi havia dues víctimes més, que van atendre. Tot seguit, els agents van donar l'alerta als serveis d'emergències i es van activar els Bombers, el SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) i els Mossos d'Esquadra.

Els Bombers van desplaçar-s'hi amb sis dotacions i van trobar les tres persones dins la nau abandonada amb les restes del sostre esfondrat. En total van caure 250 metres quadrats de forjat del sostre. Tot seguit, van arribar dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del SEM, que es va instal·lar a la mateixa zona industrial. Una de les ambulàncies es va emportar la dona de 43 anys i l'helicòpter medicalitzat, l'home de 50 anys. Tots dos cap a l'hospital Trueta de Girona, en estat menys greu.

Per altra banda, també van treballar juntament amb la Policia Local d'Hostalric cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, amb la policia científica, que es van fer càrrec de la investigació i els tràmits judicials per poder dur a terme l'aixecament de la víctima mortal, un home de 50 anys de nacionalitat romanesa. La funerària es va emportar el cadàver al voltant de les cinc de la tarda.

Després del sinistre, els Mossos d'Esquadra van prendre declaració als homes que van donar l'alerta, també romanesos. I posteriorment van obrir una investigació que té com a hipòtesi que les víctimes buscaven ferralla en el moment dels fets. Amb tot, de moment no s'ha practicat cap tipus de detenció.

Hi ha fonts que apunten que quan van ocórrer els fets les víctimes es trobaven al sostre sostreient algun tipus de material i que llavors aquest va cedir. En qualsevol cas, fonts policials van assegurar que aquesta antiga fàbrica tèxtil, que té llicència d'enderroc des del 2007 i que va tancar el 2004, és una font constant de problemes, com ara diversos robatoris.