Ha arribat el dia. Santa Coloma de Farners és avui l'escenari d'una consulta atípica, simbòlica però efectista. Tot i que aturar la MAT és gairebé impossible, caldrà veure com acull Red Eléctrica les al·legacions que han fet la plataforma, veïns i Ajuntament qui, precisament, demà les ratificarà durant el ple per, almenys, variar el traçat.

La capital comarcal no ha deixat mai de "lluitar", però en el darrer mes s'han viscut el gruix de les accions (informatives, populars...) i, de fet, ja ha celebrat consultes anticipades sobre la MAT. La més destacada va tenir lloc a través de la pàgina web consultamat.org, on prop de 3.000 persones van dipositar telemàticament el seu vot. Hi ha participat gent de Santa Coloma, de la comarca i, com destaquen des de la plataforma ciutadana NO a la MAT Selva, de Catalunya i també en localitzacions d'arreu del món.

L'acte central va tenir lloc dimecres amb un debat popular que va tenir lloc a l'auditori de Santa Coloma sota el títol "L'Espoli de la MAT", amb la participació del metge Joan Martí membre històric de la Plataforma No a la MAT Girona i l'alcalde de Santa Coloma de Farners Antoni Solà. Ahir, com en els darrers dos dissabtes, la plaça Firal va acollir una nova apagada i encesa d'espelmes.

L'estació final dels actes té lloc avui a Santa Coloma a la Biblioteca J. Vinyoli amb la consulta que es farà des de les 9 i fins a les 21 hores. També a Riudarenes -al local d'entitats del sindicat- i Sils -al centre cívic-. Hi poden participar els majors de 16 anys i cal portar el DNI o equivalent. La pregunta: "Esteu d'acord amb la construcció de la línia de molt alta tensió de 400 kv i el ramal que afectarà els municipis de Sta. Coloma de Farners, Riudarenes i Sils?". L'escrutini serà a partir de les 21 hores.