L'acusat d'assassinar d'una ganivetada un menor a Lloret de Mar va assegurar ahir al jurat popular que no tenia intenció de matar-lo sinó que només el volia espantar. El processat, Ludwig Alexis Thiebaud, va declarar que aquella matinada va sentir "pànic" quan el grup on es trobava la víctima el va envoltar i el va començar a atacar amb cinturons. Per això, Thiebaud va dir que es va treure la navalla que, quasi per casualitat, duia a dins dels pantalons i va començar a agitar-la. L'acusat va explicar que no va ser conscient d'haver-li clavat a la víctima, un noi de 15 anys, fins que va tornar a l'hotel i va veure que hi havia sang a la fulla.

El crim que va arribar ahir a l'Audiència de Girona va tenir lloc la matinada del 17 de juliol del 2011. El processat, un jove francès de 23 anys, va explicar que aquell estiu ell i dos amics van decidir anar un cap de setmana a la Costa Brava per celebrar el seu aniversari. El grup va arribar a Lloret de Mar el 13 de juliol i es va allotjar en un hotel del centre del municipi.

Thiebaud va explicar que, després d'aparcar el cotxe i abans de buscar hotel, va decidir endur-se tots els objectes de valor que duia al vehicle per precaució. A més del GPS i la ràdio, el jove també va agafar una navalla que guardava a la guantera i que era un regal d'aniversari que li havia fet el seu avi quan va complir 18 anys. El fiscal va preguntar-li quin era el motiu de guardar un regal tan sentimental al cotxe i l'acusat va respondre que mai s'havia plantejat aquesta qüesitó.

Thiebaud va relatar com durant la nit del crim tots tres amics es van beure una ampolla de vodka a l'hotel i que després van continuar la festa en una discoteca. Cap a les quatre de la matinada van decidir tornar a l'hotel però només ho van fer dos dels tres amics -Thiebaud i Jeremy Puydebois- ja que l'altre havia marxat abans.

De camí a l'hotel, Thiebaud i Puydebois, segons el seu relat, es van creuar amb un grup de menors, cinc o sis, entre els quals hi havia la víctima. L'acusat va dir que els va veure agredir la gent que es trobava al carrer amb cinturons, però que ells dos van passar de llarg pel seu costat sense que els fessin res.

Després de pujar a l'habitació, Thiebaud i Puydebois van decidir tornar al carrer per anar a prendre alguna cosa. I va ser just a la porta de l'hotel, segons la seva versió, quan es van topar de cara amb el grup de menors. Aleshores, un d'ells va donar un cop de cinturó a Puydebois i el francès va respondre amb un cop de puny que va fer caure l'altre a terra.

A Thiebaud el van encerclar tres nois i també el van pegar amb el cinturó -segons relata-. Ell va recular fins quedar arraconat a l'entrada d'una botiga i aleshores va sentir "pànic" i, de sobte, va recordar que duia la navalla a la butxaca dels pantalons. Aleshores la va treure i la va mostrar per espantar els adolescents però aquest es van mostrar "més agressius".

L'acusat va referir que no era conscient de què va fer perquè, a més d'anar borratxo, tenia por. Tot d'una, va veure com els altres marxaven i el deixaven en pau i va pujar de nou a l'habitació i allà va veure que la navalla estava tacada de sang. A preguntes del fiscal, Thiebaud va dir que va ser llavors quan es va adonar que havia ferit algú, tot i que només es pensava que li havia fet "un tallet" perquè la fulla tenia "poca sang" .

Per això, va netejar la navalla amb paper de vàter i se'n va anar a dormir. L'endemà, ell i els dos francesos van fer algunes compres, van dinar a Lloret i van enfilar el camí de tornada cap a França. Un mes més tard, la policia el va anar a detenir a casa seva. Fins aleshores, segons ha assegurat Thiebaud, en cap moment va ser conscient que havia matat ningú.

Thiebaud s'enfronta a 20 anys de presó per assassinat. Puydebois a 400 euros per una falta de lesions (va pegar un dels menors). Ambdós estan representats pel lletrat Manel Mir mentre que l'acusació popular -Ajuntament de Lloret- i l'acusació particular -pares del finat- l'exerceix l'advocat Carles Monguilod.