Tant el PSC com ERC a l'Ajuntament de Vidreres han criticat que l'anunci del govern fet a l'octubre de reduir en un 27% el valor cadastral de les vivendes no s'ha traduït en una rebaixa de l'IBI.

Els socialistes consideren que en el seu moment es van crear unes "falses expectatives" entre els veïns i que a les comissions informatives de la setmana passada "no ens van saber explicar per què no es reduïa" l'IBI "proporcionalment a la reducció del valor cadastral" i que, al final, els van admetre que "no serà ni de bon tros la que els ciutadans esperen".

Així, el PSC està "indignat" ja que "falses expectatives com aquesta únicament creada amb fins electoralistes, demostren la poca transparència de l'equip de govern en la gestió de l'Ajuntament". A més, davant l'actual situació de dificultat econòmica, "no és ètic continuar fent obres que no siguin imprescindibles i altres tipus de despeses innecessàries i prescindibles al municipi".

En la mateixa línia, ERC va recordar que quan el seu grup portava la regidoria d'Hisenda van demanar al Ministeri la reducció del 27% del valor cadastral. Una rebaixa que "no es veurà reflectida als rebuts de l'IBI del 2014, ja que l'actual equip de govern ha decidit no modificar el coeficient que s'aplica al valor cadastral".

En aquest sentit, afirmen que "som conscients que l'IBI és un dels principals ingressos de l'Ajuntament, però encara som més conscients de les vertaderes dificultats que tenen molts vidrerencs per pagar aquest impost". Així, veuen "injust" que el consistori "prefereixi prioritzar despeses moltes vegades més supèrflues abans que reduir impostos". "El marge que té l'Ajuntament per reduir els ingressos provinents de l'IBI és considerable", sentencien.

El valor cadastral va lligat amb el càlcul de l'IBI, però també en el gravamen sobre transmissions patrimonials, plusvàlues, així com en d'altres preus sobre els habitatges. Des del govern, l'alcalde Jordi Camps va recordar que la reducció d'aquest valor ja suposa, d'entrada, que el 2014 l'Ajuntament "deixarà de recaptar 100.000 euros en IBI". El 2013 es van recaptar 3.030.000 euros i aquest any seran 2.930.000". A la pràctica, quedarà "congelat" però "és un pas per anar-lo reduint els pròxims anys", sempre buscant "l'estabilitat econòmica del municipi", va dir.

Sobre les actuacions "innecessàries", Camps va afegir que "estem posant Vidreres al dia" i que "la majoria d'aquestes actuacions les fan industrials de Vidreres, perquè la riquesa es quedi aquí".