L'Ajuntament de Blanes ja ha decidit la fórmula per construir un dels dos camps de futbol que van quedar sense fer a la ciutat esportiva. Si el ple municipal d'avui ho permet, la intenció del govern és delegar en una empresa privada la construcció d'aquest camp i, a canvi, el consistori els pagaria 100.000 euros l'any i cediria el 20% de l'explotació de les instal·lacions durant un màxim de 10 anys.

L'operació tindria una explicació. L'Ajuntament, que es troba dins un pla d'ajust, no es pot endeutar i, per tant, no pot demanar un crèdit per construir per ell mateix el camp de futbol. Necessitaria una autorització, que en aquest cas molt probablement se'ls denegaria. Així, el que volen amb aquesta fórmula és que una empresa privada assumeixi tot el cost de la construcció, pressupostada en uns 791.000 euros. A canvi, el consistori els pagaria 100.000 euros l'any (en els pressupostos d'aquest 2014 ja estan previstos) i, a més, cediria un 20% dels beneficis d'explotació, mentre que el 80% restant serien per a l'Ajuntament.

El que l'equip de govern demanarà avui al ple és que s'aprovi "encomanar als Serveis Tècnics Municipals que defineixin i concretin la fase corresponent a la construcció d'un camp de futbol de gespa artificial" d'un projecte que ja està redactat però no es va executar. A més, demanen al Ple que es delegui a la Junta de Govern Local, "previ dictamen de la Comissió Informativa General i havent de donar compte al Ple en la primera sessió que se celebri, totes les fases del procediment de contractació per a la construcció i explotació" d'aquest camp.

La durada d'aquest contracte seria d'un màxim de 10 anys (tot i que en el plec de condicions per adjudicar el projecte es valorarà que l'empresa redueixi aquest termini en els anys d'explotació) i l'empresa haurà de "conservar i mantenir en perfectes condicions d'ús la instal·lació". El privat podrà explotar un 20% del temps de les instal·lacions mentre que el 80% restant "serà a favor de l'Ajuntament" qui, a canvi, "abonarà al concessionari l'import màxim de 100.000 euros anuals".

Els treballs que es duran a terme inclouran bàsicament la pavimentació del voltant del camp, la mateixa superfície que tindrà un acabat de gespa artificial, les baranes i xarxes perimetrals així com la il·luminació, canalitzacions soterrades i l'equipament esportiu, inclòs el marcador electrònic, entre altres actuacions.

El projecte de la ciutat esportiva es va aprovar el 2005 i llavors es va pressupostar l'execució de les obres d'ubanització en 5,7 milions, inclosos els dos camps de gespa artificial. Amb tot, el projecte d'urbanització es va modificar reduint algunes partides. Al final, les obres del que es va construir van tenir un cost de 29,8 milions , deixant a l'aire els camps de futbol.