Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes van detenir dilluns tres joves que van intentar entrar a robar en un basar xinès de Blanes. Els arrestats tenen entre 20 i 23 anys, nacionalitat marroquina i espanyola i són tots veïns de Blanes. Van quedar detinguts com a presumptes autors d'un robatori amb força en grau de temptativa i l'endemà van passar a disposició del jutge, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten als voltants de les quatre de la matinada quan una patrulla estava fent tasques de seguretat ciutadana. I en aquell moment va ser requerida per la sala regional de comandament, perquè un testimoni havia vist tres homes que intentaven entrar a la força en una botiga de Blanes. Quan els agents van arribar al lloc dels fets van veure que la porta del comerç tenia signes de forçament.

Llavors, fent la recerca dels possibles autors per carrers propers, una dotació va trobar un jove que anava en bicicleta i que coincidia amb la descripció d'un dels lladres. Els Mossos el van identificar i escorcollar i li van trobar uns guants de pell. Tot seguit va quedar detingut per la seva participació en la temptativa de robatori. Però, quan els agents ja s'emportaven el detingut a les dependències policials es van creuar amb un cotxe que circulava amb dos ocupants que coincidien amb la descripció dels altres dos assaltants.

Els Mossos van interceptar el vehicle, van identificar-ne els ocupants i van procedir al seu escorcoll. Els van trobar uns guants de treball, peces de vestir fosques -barret i buf-, i diverses eines com una navalla, una clau anglesa, unes tenalles i un tornavís. També van trobar una bossa de plàstic amb camises i samarretes, que serien d'una altra procedència. Ambdós també van ser detinguts per la seva participació en els fets.