L'Ajuntament de Tossa va informar ahir en una nota que no recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que desestima el recurs de l'Ajuntament interposat contra la sentència del Jutjat Social de Girona que considerava "improcedent" l'acomiadament del treballador municipal que es va endur una bici del dipòsit de la brigada.

L'agost de 2011 l'empleat, un pintor, va trencar el cadenat que lligava la bicicleta dins la parcel·la on la brigada hi tirava runa i deixalles i se la va endur a casa. El propietari del vehicle va arribar llavors acompanyat d'un policia fora des ervei i el van acusar de lladre. L'home va tornar la bicicleta alhora que els explicava que se la volia endur perquè es pensava que estava abandonada, com gran part del magatzem d'aquell dipòsit. Ningú va presentar una denúncia però el govern va acodar per decret practicar un "acomiadament disciplinari". El treballador va al·legar que els fets van passar fora del seu horari habitual (a banda que estava de baixa) i que tampoc era membre de la brigada municipal.

Amb tot, l'Ajuntament va dir ahir que se'l va acomiadar per "pèrdua de confiança" i que el jutjat de Girona li va donar la raó "per defectes formals en la tramitació municipal". El consistori va recórrer al TSJC que ha desestimat el recurs municipal i ara haurà d'indemnitzar el treballador amb l'import dels salaris de tramitació però no el readmetrà al lloc de treball.

Segons l'alcaldessa Gisela Saladich, "no compartim la sentència, però no la recorrerem i la complirem en els seus estrictes termes". Sobre les indemnitzacions que CiU xifra en 18.000 euros, Saladich va recordar que "recentment hem hagut de pagar 800.000 euros a uns propietaris per la manera de fer de CiU en la famosa expropiació de la parcel·la de la Vil·la Romana dels Ametllers. Haurien de tenir una mica més de vergonya", va dir.