La Diputació insta a suspendre el procediment per al ramal de Santa Coloma de la MAT

06.02.2014 | 07:36

El ple de la Diputació de Girona va acordar proposar la suspensió del procediment d'autorització instat per Red Eléctrica de España per construir el ramal de Santa Coloma de Farners de la línia de Molt Alta Tensió Vic-Bescanó, als efectes de replantejar-se i tornar a estudiar si "en les actuals circumstàncies socioeconòmiques" i, a mig termini, "és imprescindible la línia de 400 kV o si és suficient la línia actual". Ho va fer tenint en compte les al·legacions de l'Ajuntament de Santa Coloma, segons les quals el traçat afecta "de ple" una superfície forestal "totalment inalterada" i "no fragmentada per cap infraestructura".
La Diputació té en compte les consideracions de l'Ajuntament, segons les quals la línia de MAT "causarà un sever impacte paisatgístic sobre l'entorn proper que serà irrecuperable, ja que s'instal·laran torres d'entre 50 i 80 metres d'alçada, amb unes bases d'entre 200 i 400 metres quadrats".
El consistori també recorda que la zona compta amb nombrosos indrets que conformen el patrimoni cultural i paisatgístic de Santa Coloma, i tem que la construcció de la línia afecti el desenvolupament turístic de la zona.

Enllaços recomanats: Premis cinema