El segon municipi europeu per presència d'indústria porcina, Riudellots de la Selva (Selva), per on passen 22.000 porcs diàriament per al seu sacrifici i transformació, organitza del 14 al 16 de febrer la primera edició d'una fira del sector, denominada Fiporc, segons ha anunciat avui l'alcaldessa d'aquesta localitat gironina, Montserrat Roura.

Roura ha destacat la importància de la indústria càrnia en el Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya i ha destacat la importància d'aquesta nova cita per "posar en relleu" una activitat que genera "molts llocs de treball".

"Ens sumem a la labor de les empreses perquè la seva feina sigui visible", ha assenyalat a Girona l'alcaldessa durant la presentació de l'esdeveniment.

La sessió inaugural de divendres estarà dirigida als professionals del sector, mentre que el cap de setmana es donarà entrada al públic general.

La mare dels germans Roca, propietaris del millor restaurant del món, el Celler de Can Roca, Montserrat Fontané, oferirà a Fiporc una sessió de cuina per aprendre a cuinar un plat de tradició catalana, peus de porc amb naps.