L'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (TU), ha decidit abaixar-se el sou un 5% per donar compliment a la nova llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que ha impulsat el govern central. En concret, segons va informar ahir des del consistori, l'alcaldessa treballava a jornada completa, "i ho continuarà fent", amb un sou de 2.407,21 euros nets al mes.

Amb la reducció del 5% anunciat ahir, Saladich passarà a percebre 2.288,16 euros nets al mes. A més, l'Ajuntament va recordar que l'anterior alcaldessa, Imma Colom, treballava a mitja jornada cobrant 1.502,83 euros nets al mes.

El 7 de gener el grup de CiU va demanar, a través d'un requeriment al registre, que l'alcaldessa "doni estricte compliment al nou mandat legal" i s'abaixés el sou o "en cas contrari CiU denunciarà els incompliments davant els organismes competents". Segons va dir ahir el grup de CiU, en un primer moment "va dir que desacataria la nova llei", mitjançant un escrit que va adreçar a Imma Colom. L'oposició va tornar a demanar-li per escrit el 30 de gener i "arran d'aquest segon requeriment, Saladich, fent gala del cinisme que la caracteritza" diu que "s'abaixarà el sou 119,05 euros nets".

"CiU estima que la reducció ha d'ésser superior. Concretament de 3.930 euros bruts anuals, equivalent a una reducció bruta mensual de 280,71 euros" i afegeixen que "el cost anual de l'alcaldessa, seguretat social inclosa, ha de passar dels 64.049,37 euros actuals a 58.905 euros" amb un estalvi de 7.716,55 euros que "demanem destinar a fins socials", van dir.

D'altra banda, CiU va replicar al govern que "és rotundament fals" que Colom "tingués mitja jornada" quan era alcaldessa. On tenia mitja dedicació era de metgessa".