La moció de la PAH que permetria multar els bancs o empreses amb pisos buits no ha tirat endavant a Maçanet. El text presentat pel grup del 9M era idèntic al de la majoria de municipis catalans que sí l'han aprovat però els vots de l'equip de govern (CiU, AM i PP) van tombar dilluns la proposta, una decisió que va provocar la reacció airada dels membres de la plataforma que seguien al ple.

A canvi, el govern va presentar la seva pròpia moció, que va tirar endavant amb l'abstenció del 9M i l'oposició del PSC. La regidora de Benestar Social i Família, Carmen Fernández, que va lamentar "la manca de diàleg amb la PAH" perquè no els han permès fer esmenes a la moció de la PAH, va relatar que el govern de Maçanet primer vol establir les relacions amb les entitats per promoure el lloguer social. "Es tracta d'un primer pas", va dir Fernández, "ja tenim la relació dels habitatges propietat dels bancs i ara hem de veure quins estan desocupats", va dir.

La moció aprovada, que si preveu "sancionar els bancs i empreses que tinguin habitatges desocupats en males condicions", podria anar més enllà, segons la regidora. "No ens tanquem en banda, si no aconseguim els lloguers socials, després podrem parlar de sancions", va assegurar després de recordar la poca capacitat que té Maçanet en matèria d'Habitatge.