Pel que fa a la cultura audiovisual blanenca, no són bones les notícies que hem rebut durant aquests darrers dies: el tancament de les sales de cinema Lauren Costa Brava, d'una banda, i també el de la veteraníssima botiga de música "Majó-discs", d'una altra.

Si bé aquesta última ja feia molt temps que lliurava una heroica resistència davant els entrebancs que han suposat les noves tecnologies i l'accés gratuït (pirata o no) a la música gravada, en el cas del cinema de Blanes, el tancament s'ha produït tot i haver registrat una remarcable assistència a les sales durant l'any passat. Segons dades facilitades per fonts del sector, les de Blanes van ser les més freqüentades de Girona amb ?gai??rebé 275.000 espectadors durant el 2013.

El tancament dels Cinemes Lauren no representa només una pèrdua cultural. Per la seva ubicació en el polígon comercial blanenc, repercuteix negativament en molts dels comerços allà ubicats: grans superfícies del sector de l'alimentació, de la llar, dels electrodomèstics, etc. I també en uns quants establiments de restauració ràpida que oferien al cinèfils la possibilitat d'un sopar o un ressopó a la sortida. Uns establiments que acusaran sens dubte l'obligada diàspora dels cinèfils blanencs però sobretot la dels de les poblacions veïnes (Tossa, Lloret,Calella, Palafolls, Arbúcies, Malgrat, etc.) que, pel cap baix, deuen suposar uns 150.000 potencials clients.

Cal esperar, com apunten algunes veus, que els rètols que pengen a les portes de les sales, informant d'un tancament "provisional per reformes" acabin reflectint la veritat, atès que ni la cultura ni tampoc l'economia blanenca estan per tirar coets. Cal esperar que totes les parts: Catalunya Caixa, l'actual propietària, l'Ajuntament, l'entramat econòmic i social blanenc i algun dels nous pretendents que ja han sorgit, posin tot l'oli que calgui a les negociacions. I, així, aconseguir sense massa demores, que l'esmentat rètol de "tancat provisionalment per reformes" no s'acabi transformant en un "tancat definitivament per desídia i/o per desavinences".