Dos anys després que els pares i mares de l'escola Josep Madrenys de Vilobí denunciessin el Consell Comarcal de la Selva pel tema de la gestió del servei de menjador escolar, ara la magistrada del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona, si bé desestima el recurs per un tema de forma, en canvi, destaca la "legitimitat" de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) per poder prestar el servei de menjador escolar.

L'AMPA de l'escola Josep Madrenys destaca en un comunicat que al seu parer la "sentència corrobora els arguments que fins avui hem defensat juntament amb la resta d'AMPA de Catalunya i la FAPAC pel que fa a la legitmitat per gestionar el servei de menjador i la possibilitat de dur-ho a terme a través d'un conveni".

La jutgessa fa una anàlisi en els fonaments jurídics sobre la titularitat de la competència per prestar el servei de menjador i recorda que és el Departament d'Esenyament, si bé, el Consell Comarcal en té les competències però de forma delegada. I a més aclareix que hi ha diferents modalitats de gestió del servei de menjador escolar, segons el decret 160/1996 de 14 de maig, entre elles, la de les AMPA.

La magistrada també recorda que sí que el Consell Comarcal podia decidir a qui cedia la gestió del servei de menjador, fet que fonamenta en informes jurídics del Departament d'Ensenyament aportats a la causa, assegura. Amb tot, però, recorda que el Consell està obligat a respondre políticament de les seves decisions i que en aquest cas, malgrat no ho considera un tema de legalitat sinó d'oportunitat a seu parer "sembla arriscat imposar als mateixos pares interessats la gestió ?con?tractual". Amb tot, la jutge desestima el recurs però no imposa costes a causa de la "singularitat de la qüestió debatuda".

Al parer de l'AMPA de Vilobí és una sentència que corrobora el que havien defensat des que van optar per mobilitzar-se per obtenir un canvi en la gestió del ?menjador. El Consell, finalment, l'any passat va fer un nou concurs sobre l'empresa gestora dels menjadors de la Selva i malgrat algunes crítiques de la Fapac i entitats de pares, va guanyar l'empresa anterior.