Concepción Aguilera, la secretària d'Amer suspesa de feina el 9 de desembre per motius disciplinaris, pot tornar a treballar, o almenys durant uns dies. L'Ajuntament l'ha de readmetre temporalment perquè dilluns un jutjat va suspendre les mesures cautelars que permetien al consistori mantenir-la allunyada de la feina mentre dura l'expedient disciplinari que va obrir contra ella. En pocs dies la jutgessa decidirà si retira definitivament la suspensió o si la manté, acceptant la versió donada ahir als jutjats pel consistori.

La notícia d'aquesta notificació judicial va arribar dimarts per sorpresa. Aguilera es va presentar a la casa de la vila disposada a treballar amb el document en mà que anunciava la suspensió de les mesures cautelars però l'Ajuntament encara no el tenia. Llavors no va accedir al seu lloc de treball perquè el jutge havia emplaçat ahir la defensa de l'Ajuntament perquè expliqués la seva versió dels fets.

La decisió judicial es va prendre tenint en compte només els arguments de la secretària i ahir l'Ajuntament va tenir l'oportunitat d'explicar els motius pels quals consideren que Aguilera ha de seguir suspesa de feina mentre dura l'expedient disciplinari.

El consistori considera que, "davant la gravetat dels fets" ocorreguts, seria millor que "la secretària no tingués contacte amb els treballadors" perquè el procés de l'expedient segueixi "i no l'entorpeixi o desapareguin proves", va explicar ahir l'advocat que representa el govern, Joan Xifra. Ahir van defensar "que s'ha de mantenir la suspensió", ja que "té tots els requisits", és a dir, té l'"aparença de bon dret" (està fonamentat) i "no vulnera cap dret de la secretària".

L'explicació d'ahir al jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va tractar només de les mesures cautelars i ara la jutgessa "té tots els arguments". Amb tot, ahir no va decidir si manté les mesures cautelars o si les retira definitivament, una decisió que, segons Xifra, "prendrà ben aviat". Tot i això, l'advocat va manifestar que "som optimistes". "D'entrada s'havia fet la resolució sense escoltar-nos" i ara confia que, amb la versió de l'altra part, es tornin a aplicar les mesures cautelars.

De moment, però, segueix vigent la resolució de dilluns i Aguilera ha de tornar a la feina fins que la jutgessa decideixi. De fet la secretària ja va aparèixer ahir a l'Ajuntament, on va estar-hi fins a gairebé les tres de la tarda, moment en el qual va abandonar l'edifici, sense fer declaracions. "Anava amunt i avall i s'ha posat en un ordinador", va explicar l'alcalde, Albert Plana.

Les tasques que farà aquests dies fins que se solucioni la qüestió seran les que "per llei ha de fer una secretària, ni una més", va dir Plana. Fins ara feia altres feines, ja que en un municipi petit els secretaris solen assumir altres funcions. El que l'alcalde té clar és que de moment "no tornarà al seu despatx, anirà a una altra dependència municipal". Avui a primera hora del matí està prevista una reunió de govern on s'analitzarà el cas. "De moment l'hem de readmetre i si al final el jutge diu que ha de tornar, que així sigui", va dir Plana qui, no obstant això, també es va mostrar optimista sobre la decisió judicial. De moment, va sentenciar l'alcalde d'Amer, "ens carregarem de paciència, i ja veurem què passa aquests dies".