CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP han materialitzat el compromís que van adquirir amb No a la MAT Selva i han registrat a la Mesa del Parlament de Catalunya una moció que demana, entre d'altres, que es revisi el projecte del ramal de Santa Coloma a Riudarenes que Red Eléctrica d'Espanya (REE) encara ha de començar a construir. A la moció també es demana que, si realment es demostra que cal aquest ramal i que no n'hi ha prou amb un reforçament de la línia actual, es faci de manera soterrada i defensa que la viabilitat tècnica del projecte "està demostrada". A més, les mateixes formacions han enviat una carta al president de REE demanant una reunió "tant aviat com sigui possible" per tractar aquests temes.

Els partits han materialitzat així els compromisos que dos dies abans, el passat dimarts 11 de febrer, van adquirir amb els representants de No a la MAT Selva durant una reunió a Barcelona. Aquest dijous, els portaveus de CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP han registrat una moció a la Mesa del Parlament on es demana que es revisi el projecte del ramal de Riudarenes de la MAT, una obra que encara no ha començat. En la moció, s'insta el Govern a promoure la suspensió del procediment d'autorització demanat per Red Eléctrica per fer aquest ramal.

A la moció es demana que s'avaluï si amb les circumstàncies socioeconòmiques actuals i a mig termini és imprescindible aquest ramal de la MAT. En cas que així es determini, demana que el cablejat passi soterrat i argumenten que la viabilitat tècnica del projecte està demostrada. Per exemple, el tram transfronterer de la línia de Molt Alta Tensió també passa sota terra.

Carta al president de REE

D'altra banda, diputats dels cinc partits demanen per carta una reunió al president de la companyia "tant aviat com sigui possible" per tal de tractar aquests aspectes. Entre d'altres, li recorden que s'ha celebrat una consulta popular als municipis afectats amb més de 6.000 vots, dels quals 98,5% en contra d'aquest projecte.

A més, exposen que el ramal pot comportar uns "perjudicis importants, especialment en l'àmbit paisatgístic i mediambiental". També esmenten que les circumstàncies actuals, des del punt de vista social i econòmic, "aconsellen un replantejament i revisió del projecte".