Quan va decidir no tornar-se a presentar a l'alcaldia de Lloret?

Tenia clar que amb aquesta direcció del partit a Lloret no em tornava a presentar. Sempre he estat reclamant autonomia del grup municipal i que no se'm qüestionés ni el lideratge ni el meu paper al grup. I reclamava que el partit s'obrís una mica més i que faltava molta gent. T'adones que cada cop som menys i que no s'ha obert l'espai socialista. Per exemple, m'agradaria que les executives fossin obertes i no es produeix.

L'actual executiva parlava als seus inicis de la importància de donar suport al grup municipal...

Entenc que hauria de ser així i no ha estat. En comptes d'anar tots a una hem anat per lliure. El partit es va presentar amb un programa polític, que és el que he respectat, tots els acords puntuals de pressupostos els he fet d'acord amb l'executiva. Entenc que el procés havia de ser d'obertura i passa el temps i no es produeix. Desgraciadament som menys, el dia de l'assemblea passada eren 15 persones, entenc que d'una militància de 60 persones i altres 100 simpatitzants hauríem de ser mes. Ara el que ens fa falta és sumar i ara entrar en un procés de primàries no entra dins el meus plans i per tant ni hi vull participar.

Prefereix no fer primàries?

Jo crec que abans de les primàries el que hauríem de fer és sumar molta més gent. El que no podem fer és pensar en les pròximes eleccions quan acabem de firmar un pacte de pressupostos. Entenc que amb aquest govern amb minoria tenim molt a dir. Ens falten fer propostes i portar-les a terme, sumar gent. Estem obligats a fer un procés d'obertura, també amb altra gent i sensibilitats. Però no fer un procés ara de parlar de nosaltres mateixos. És un partit que sempre fa autodestrucció, ens fem oposició a nosaltres mateixos, hauríem de començar per fer primer un procés de suma. Jo em vaig presentar per fer un projecte per Lloret, no per resoldre un problema orgànic del PSC. Entenc que no se m'ha deixat treballar amb l'autonomia que necessito i això que hem fet una bona feina al grup i crec que els resultats s'estan veient.

Per què no ho canvia des de dins del partit?

És el que hem intentat. El que no puc fer és lluitar sempre contra els meus. He intentat explicar el que faríem, dir-ho, fer-ho. No podem començar ara un procés de divisió, jo volia sumar sensibilitats i ara fem un pas enrere. No sé si a les primàries en altres municipis hi haurà suma, però aquí no vull contribuir a aquesta divisió.

Com ha impedit l'executiva el desenvolupament del seu grup?

Qüestionar l'autonomia del grup en la presa de decisions, com per exemple el lideratge, a l'hora de decidir coses hem de tenir una certa autonomia perquè ja tenim amb el que ens vam presentar, el programa electoral. Moltes vegades ens han posat mes pals a les rodes que facilitats.

Com ha estat la seva relació amb la direcció del PSC gironí?

Cap problema, el problema principal és amb la de Lloret.

Es planteja abandonar l'executiva del PSC de Lloret?

Quan ets el portaveu a l'Ajuntament ets membre de l'executiva. Seguiré treballant per Lloret i anant a les reunions i intentar buscar el consens fins al final. Ens queda el pressupost del 2015, que volem que siguin més participatius. Però entenc que no és el moment de parlar de la pròxima legislatura.

Com veu el futur del PSC?

Jo crec que el PSC de Lloret està fent un pas enrere, estem tornant a un problema que és crònic d'aquesta agrupació. Crec que cada cop som menys, és evident, els números ho diuen. Intentaré sumar i eixamplar i que més gent vingui. Ara amb aquesta direcció està molt difícil.

El primer secretari a Lloret esperava que vostè es presentés...

Quan un primer secretari es queda sorprès que no em presenti vol dir que la comunicació és nul·la, hi ha un problema evident.

I a partir del 2015, seguirà al PSC o quins plans té?

No em plantejo el futur, em plantejo el present més immediat, queda complir els pressupostos de 2014, seguir treballant en la mateixa línia, intentar arribar al màxim d'acords possibles amb la resta de forces per millorar Lloret. I un cop acabat el 2014 i abans de les eleccions... doncs les ganes i són, sobretot per Lloret, no estic cremat de la política. Després d'aquesta legislatura ja veurem si em sento còmode amb el PSC o si no m'hi sento o què faré, no només jo, sinó el grup municipal i la gent que aquests dies m'està donant suport, ja no només de dins el partit sinó de fora. Intentaré aconseguir equilibris i sumar gent i si no ho puc fer des del PSC, doncs ho faré des d'on sigui, dins o fora.