La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya no es posa d'acord sobre el clausurat CAP Fenals. Ahir va aprovar una moció presentada pel PP que, gràcies al suport de CiU, ERC i C's, insta al govern "a garantir a Lloret de Mar els mateixos serveis que fins fa uns mesos es realitzaven al CAP Fenals i així mateix, garantir els nous serveis de rehabilitació ubicats a Fenals, retirant l'ordre de tancament d'aquestes instal·lacions". Alhora, "insta a garantir l'atenció sanitària continuada a Lloret, sobretot pel que fa a les urgències nocturnes, amb els recursos més adequats i la capacitat de resolució adient, amb els esforços estacionals necessaris durant la temporada turística".

La resolució arriba després que al novembre del 2013 la mateixa Comissió va aprovar una moció del PSC amb els vots d'ERC que instava a "garantir l'atenció continuada les 24 hores del dia els 365 dies de l'any a Lloret" i el govern havia de "planificar la inversió per a adequar l'espai dels baixos cedits per l'Ajuntament per a emplaçar-hi el CAP Fenals".

Els grups del PSC i PP van valorar ahir la resolució de forma contradictòria. Els socialistes van "lamentar que el govern hagi decidit desdir-se de la reobertura del CAP" amb una resolució que "rebaixa el contingut de l'acord del novembre" amb una esmena de CiU que "contribueix a aigualir" l'acord passat. Per la seva part, el PP va emetre ahir un comunicat titulat "El Govern haurà de retirar l'ordre de tancament del CAP Fenals" i destacaven que "en els més de set anys de funcionament ha aconseguit donar cobertura sanitària a milers de Ciutadans".

Actualment als barracons on hi havia el CAP Fenals hi ha el centre de rehabilitació de l'Hospital de Blanes i els serveis de Fenals es van traslladar al CAP del Rieral.