El veí de Lloret de Mar que va admetre haver enterrat en un solar de davant de casa seva dins d'un bidó la desapareguda Ana María Martos es troba en llibertat després d'estar en presó provisional des de fa set mesos, quan es va descobrir el cos. Josep Tarragüell va pagar ahir una fiança de 3.000 euros però està obligat a comparèixer davant del jutge cada dilluns i les vegades que se li requereixi. A més, se li ha retingut el passaport per evitar que hi hagi risc de fugida.

Carles Monguilod, que exerceix la defensa de Tarragüell va presentar un escrit al jutjat d'instrucció de Blanes demanant la llibertat del seu client i ara la secció quarta de l'Audiència de Girona ha conclòs que resulta difícil poder demostrar que el veí de Lloret hagués participat en l'homicidi que se li imputa i també destaca que l'encobriment del delicte podria haver prescrit. Per tot això va decidir deixar-lo en presó provisional comunicada que ha pogut evitar gràcies a pagar una fiança de 3.000 euros.

El descobriment del cos d'Ana María Martos es va produir el juny passat quan la Policia Nacional va estar més de dotze hores excavant amb l'ajut d'una retroexcavadora i un georadar una parcel·la de la urbanització Lloret Residencial que es trobava davant de casa de Tarragüell. El cos de Martos va aparèixer dins d'un bidó ple de ciment. La dona era veïna de Sant Feliu de Llobregat i va desaparèixer el gener del 2004.

La Policia va poder esbrinar on era enterrada gràcies a una persona que coneixia el seu parador. Ana María Martos va ser víctima d'una vident, Norma Beatriz Kuike i el seu fill, Diego Ismael Felipof, que li van fer vendre la seva propietat, un cotxe i també l'haurien estafat econòmicament. Ambdós es troben detinguts a l'Argentina i la sospitosa de la mort d'Ana María Martos és la vident.

Tarragüell també va ser arrestat el dia del descobriment del bidó. des de llavors ha estat en presó preventiva i com recull interlocutòria de l'Audiència, Tarragüell va encobrir l'existència del cadàver d'Ana María Martos durant nou anys però que en tot moment s'ha ?desvinculat de l'homicidi.

El Tribunal també destaca que des que va entrar a presó, no s'han aportat nous elements que "permetin confirmar, ratificar i/o enfortir els indicis exposats anteriorment, ni sobre la naturalesa de l'homicida de la mort d'Ana María Martos ni respecte de la participació criminal" en la participació de Tarragüell.

Per tot això, i passat aquest temps i com que les diligències pendents de realitzar sembla que serà difícil de demostrar que Tarragüell va participar en l'homicidi i també considera que hi pot haver una possible prescripció de l'encobriment que el mateix acusat va admetre.

A partir d'ara Josep Tarragüell, en llibertat, haurà de comparèixer davant del jutge sempre que se li requereixi i cada dilluns. Per evitar que hi hagi risc que fugi del país, el Tribunal també va ordenar retenir-li el passaport.