He llegit amb atenció l'article, "Repensem Blanes: construïm l'alternativa" del sr. Víctor Catalan, regidor d'ICV, que Diari de Girona va publicar fa pocs dies. Amb la mateixa atenció que, fa tres anys, havia llegit l'opuscle programàtic "Remuntem Blanes" que l'actual alcalde va publicar abans de les eleccions municipals. Continguts a banda, resulta curiosa la coincidència en la utilització del prefix "re" en l'encapçalament dels dos treballs i en la rima final dels verbs. Uns treballs que coincideixen, també, en el fet d'haver sortit a la llum en vigílies electorals i en una valoració molt crítica dels governs anteriors als qui, democràticament, volien (volen) rellevar: el sr. Marigó d'aquella estranya i fútil coalició que varen formar CiU, PdB, PP i ER. I el sr. Catalan, de la gestió del sr. Marigó i equip i del pacte que el grup socialista ha fet amb el PP pel tram final de legislatura.

Gestionar bé un poble endeutat i en fallida econòmica (tots els partits polítics de Blanes tenen la seva històrica quota de responsabilitat en aquest tema) no deu ser fàcil. Ni deu estar a l'abast de massa gent. Per això, amb l'actual situació, els propers mesos caldrà mesurar, més que mai, paraules i promeses electorals. Remuntarem? Repensarem? Potser no tingui una gran utilitat, però, m'he entretingut a buscar al diccionari de la llengua les definicions dels verbs amb què els partits d'esquerra blanencs intenten ara i van intentar fa tres anys "engrescar" els blanencs.

REMUNTAR: 1. Pujar una pendent per arribar a dalt (remuntar una muntanya) 2. Navegar contra el corrent (remuntar un riu) 3. Fer (un ocell) més alt, el seu vol (ja el teníem, va remuntar el vol i el vam perdre de vista) 4. Superar un obstacle o dificultat (entre tots remuntarem el problema).

REMUNTAR-SE : Retrocedir en el temps fins al passat (cal remuntar-nos a la prehistòria, a fa cinc anys, etc.).

REPENSAR: 1. Pensar novament 2. Posar en qüestió fets, situacions o pensaments donats com a bons, certs o adequats buscant alternatives.

REPENSAR-SE: 1. Canviar d'idea o de comportament després d'una reflexió (estava a punt de fer això o allò i s'hi va repensar).

Ah, en el supòsit que tingui l'amabilitat de llegir-me, li faig palès al sr. Catalan que si bé en alguns dels punts que esmenta podem coincidir, la manera com despatxa el tema de les necessàries (imprescindibles?) obres de l'avinguda Joaquim Ruyra (parla de "reobrir al trànsit un carrer" sense esmentar quin és) no està a l'altura de l'acurada exposició de la resta de temes. La Riera no és un carreret, un carrer qualsevol. Encara que estigui al "centre" de la vila, els inconvenients viaris que genera afecten, i molt, a tots, tots! els blanencs. També, de retruc, a uns quants petits comerciants que, amb les restriccions de trànsit (i de crèdit!) han vist com els seus projectes trontollen o pengen d'un fil.