El municipi de Lloret de Mar està estudiant oferir pel·lícules al Teatre per contrarrestar la pèrdua dels clausurats cinemes Lauren de Blanes, deixant el territori orfe d'aquesta oferta cultural.

La nit del passat 15 de gener els cinemes Lauren van oferir la seva última sessió. Un cartell de "tancat per reformes" durant "una setmana" anunciava el final de la presència de les sales en un dels cinemes més rendibles de les comarques gironines i deixava els 10 treballadors en suspens. Al cap de poc es confirmava la notícia. Els Lauren tenien uns deutes que no han pogut assumir i Catalunya Caixa s'ha quedat el cinema.

Ahir, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, va obrir la porta a què el seu municipi pugui oferir pel·lícules posant a disposició el teatre municipal, que ja té un projector i diferents característiques tècnics que permetrien aquesta operació. Així ho va anunciar Codina en declaracions a Nova Ràdio Lloret recordantque "és el moment idoni i oportú de posar en marxa una sala de cinema, que fa anys que Lloret no en té". En aquest sentit, la intenció seria oferir les pel·lícules durant el cap de setmana amb títols per al públic infantil i adult.

La idea, que a Blanes l'alcalde Josep Marigó veu complicat aplicar perquè el teatre no té les mateixes característiques tècniques que a Lloret, necessitaria, amb tot, destinar una dotació pressupostària que ara els lloretencs, calcularan per veure si és viable.

Es necessiaria, segons Codina, una modificació de crèdit per projectar els films de forma ràpida. A més, l'alcalde va assegurar que Lloret en podria treure rendiment pel fet de "compartir teatre i cinema. D'altra banda, Codina també va voler destacar que "amb la digitalització del sector, també podríem oferir altres espectacles via satèl·lit, com partits de futbol o òperes del Liceu", va sentenciar.