L'Ajuntament de Blanes va aprovar en el ple d'aquest dijous una modificació de la normativa urbanística que regula l'espai lliure de les plantes d'àtic amb terrassa i que disposen, o vulguin instal·lar elements auxiliars i tendals. El canvi es va aprovar gràcies als 14 vots a favor de PSC, PP i ICV-EUiA mentre que els cinc regidors de CiU i la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega, es va asbtenir.

La normativa actual, com la modificació aprovada, prohibeix instal·lar estructures tancades i fixes perquè això significaria, com va explicar l'alcalde Josep Marigó, augmentar l'edificabilitat de l'habitatge. Fins les persones que ho demanaven només podien ubicar a les terrasses dels àtics uns tendals retràctils però més d'un acabava instal·lant elements tancats i fixos. Llavors, se'ls obria un expedient. Fins i tot, alguns tendals eren perillosos perquè sobresortien més del compte "i agafen molta volada i suposen un perill", va dir Marigó, per exemple, amb grans ventades.

Davant la norma anterior, més restrictiva, l'Ajuntament ha optat per ampliar les condicions d'ubicació d'aquests elements. Se segueixen prohibint els tendals tancats però es permetran estructures que no siguin fixes i que no quedin tancades pels costats. Ara "una petita estructura sí que estarà permesa", va prosseguir l'alcalde, quan fins ara "no estava previst".

Tot plegat és una qüestió "jurídica i de seguretat" i en el moment de demanar els permisos s'informarà de quines són les condicions que han de reunir els tendals.

L'oposició es va mostrar favorable amb la modificació, tot i que amb alguns interrogants. La majoria entenien que es tracta d'una millora "per raons de seguretat pública", com deia la regidora no adscrita Lourdes Fàbrega. També perquè algunes persones "han anat fent el que han volgut i hi han hagut conflictes que s'han hagut de resoldre per altres vies", argumentava el popular Josep Llambí. Pel regidor de CiU Xavier Lozano, "hauria de quedar més clar" què és el que es permet, mentre que el regidor Víctor Catalan (ICV) va demanar que no es facin excepcions amb els grans propietaris.