L'assemblea local d'ERC a Blanes va escollir ahir al vespre l'advocat Àngel Canosa Fernàndez com a candidat a l'alcaldia d'aquest municipi. L'objectiu dels republicans és "apostar per un projecte nou, amb la implicació de la ciutadania" i, sobretot, recuperar la representació del grup a l'Ajuntament.

L'escollit era l'aposta de l'executiva local i, donat que ningú més va presentar un candidat alternatiu, l'assemblea li va donar ahir el vistiplau. Canosa, de 44 anys, va néixer a Barcelona i està vinculat a Blanes des de fa molts anys. És advocat i també ha exercit de jutge al mateix municipi. Actualment treballa en el seu propi despatx d'advocat. Està casat amb una blanenca i té tres fills.

Des d'ERC van destacar ahir que "apostem per una persona jove, amb molts projectes i amb ganes de dinamitzar l'administració local i fer que tots els blanencs i blanenques s'hi sentin implicats i es facin corresponsables del model a què aspirem". El mateix Canosa, que dijous va seguir el ple municipal, va fer ahir al matí una "piulada" al seu compte de Twitter on afirmava que "avui és dia de posar en marxa un equip, la feina i l'esforç de tots ens farà grans".

La presentació oficial del nou cap de llista es farà aviat en un acte públic, acompanyat d'un membre de la direcció nacional d'ERC.

En les eleccions de 2011 ERC es va presentar en coalició amb Reagrupament i amb Conxita Boldú com a cap de llista, però no van entrar a l'Ajuntament. En les eleccions de 2007, van obtenir un representat (Boldú). En aquella ocasió van perdre un regidor, ja que en les eleccions de 2003 ERC havia aconseguit dos regidors, Boldú i Joan Puig com a cap de llista i fins i tot van entrar al govern.