L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, té clar que el municipi no pot perdre els cinemes perquè són un pol d'atracció que ofereix un servei a 200.000 persones de la comarca de la Selva i del Maresme.

Els Lauren van tancar el passat 15 de gener pels problemes econòmics de l'empresa, malgrat que les sales blanenques eren de les més rendibles de la demarcació de Girona. Els deutes amb CatalunyaCaixa van fer que aquest banc es quedés els cinemes, però va deixar els 10 treballadors al carrer i milers de persones sense poder visionar films, havent-se de desplaçar a desenes de quilòmetres.

L'Ajuntament poc hi podia fer i mentrestant al municipi veí de Lloret plantejava alternatives, com la possibilitat que el teatre lloretenc acollís la projecció de pel·lícules. Amb tot, com va relatar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, als clausurats cinemes només els falta "treure la pols a les màquines de crispetes" per començar a funcionar. Malgrat això, el consistori tenia les mans collades perquè la propietària era CatalunyaCaixa.

Aquest passat dijous, Marigó va anunciar al ple municipal que tenia novetats. En primer lloc, va relatar que s'havia reunit amb els treballadors afectats dels antics cinemes per conèixer i explicar la realitat. "Com a Ajuntament m'hi he reunit", va dir el batlle, "i els vaig posar al corrent del que sabia, hi ha una comunicació i els he deixat clar que farem el possible perquè segueixin si es reobren els cinemes". I és que, segons Marigó, legalment podrien recuperar el seu lloc de treball si en menys d'un any una altra empresa ofereix el servei de cinema al mateix lloc.

Per l'altra part, l'alcalde va avançar que "he parlat amb CatalunyaCaixa", titular de l'immoble. "El seu compromís és que trauran en pocs dies o setmana a venda o lloguer aquest immoble", va dir. A més, "els hem deixat clar que si l'espai continua com a cinema hi ha uns avantatges". En concret, els tècnics de l'Ajuntament han elaborat tota un seguit d'informació en el qual s'explica el procés burocràtic i on es deixa clar que no caldrà demanar una nova llicència d'activitats si allà hi segueix havent un cinema. "La bona notícia és que si es continua una mateixa activitat tècnicament la llicència actual ja els empara", va argumentar.

Per tant, "s'ha facilitat tot per tal que els possibles compradors de l'immoble tinguin tota la informació". Per contra, l'Ajuntament ha volgut deixar clar que si l'empresa que compri o llogui l'espai hi vol realitzar una altra activitat "els tràmits ja són uns altres".

L'objectiu, doncs, davant la prompta posada a la venda de l'immoble, és que les potencials empreses coneguin els "avantatges" de reobrir les sales, on només cal una petita inversió i llavors "és netejar les màquines de crispetes i començar". A més, Marigó va admetre que ja ha tingut visites d'un parell d'empreses que podrien estar interessades. Finalment, l'alcalde va assegurar al ple que "vull ser optimista i està pel bon camí, tant de bo no m'equivoqui i seguirem treballant".