o ho fa tothom, però són molts els qui tenen necessitat d'afegir una mica de sucre al cafè o a les begudes que en porten (tallats, cafès amb llet...) per rebaixar la (per a molts altres) deliciosa amargor d'aquesta estimulant infusió.

Desconec si els responsables de la revista gratuïta d'àmbit comarcal (Selva-Maresme) Cafè amb llet són dels qui beuen el cafè a seques o necessiten endolcir-lo un xic. El que, sens dubte, els haurà endolcit la vida és la sentència de l'Audiència de Barcelona que anul·la la condemna que els obligava a pagar una multa de 10.000 euros i a retirar de la xarxa el vídeo en què denunciaven suposades irregularitats en la gestió econòmica dels hospitals comarcals de Blanes i de Calella.

La sentència representa un terròs de sucre per a la moral dels seus responsables i per a la viabilitat de la revista. També un suport a l'existència d'un periodisme de recerca i investigació, "de proximitat" no vinculat ni a grans grups mediàtics ni a grans lobbies informatius. Un periodisme absolutament necessari, tot i la capacitat de neguitejar una part de la classe política.

Encara un segon terròs de sucre amb què els seus responsables podran endolcir el Cafè amb llet, ha estat el fet d'haver assolit el suport econòmic que demanaven a través d'un projecte de mecenatge (verkami). Suport que els permetrà, d'una banda, augmentar enormement el nombre d'exemplars i de l'altra, ampliar a bastament la difusió de la revista.

Potser, algun dia, els jutges o l'ètica personal dels mateixos implicats en fets com els que investiguen i denuncien la gent de Cafè amb llet, acabin donant respostes clares i clarificadores. Respostes que no cal prejutjar ni pensar que, en tots el casos, han d'evidenciar fets irregulars o delictius. L'aire dels temps actuals propicia més aviat el secretisme, la dilació i l'opacitat. I és clar, de retruc i malauradament, el descrèdit de molts del nostres polítics.