L'home que va matar a ganivetades el fillol del rector de Riells ha canviat la seva versió i ara manté que la víctima el va atacar primer. En una segona compareixença al jutjat, el detingut -un filipí de 44 anys- va explicar que el dia del crim s'havia discutit amb el fillol de mossen Jaume Reixach perquè li havia dit que era "un pare tonto". Tots dos estaven a dins del pis del capellà, situat a Blanes. L'assassí confés va relatar que la víctima, un brasiler de 22 anys, el va empè?nyer i que va ser el primer en agafar el ganivet. Aleshores, segons la nova versió, per protegir-se de l'atac el detingut va explicar que va forcejar amb l'altre, li va prendre l'arma i li va enfonsar al cos (tot i que no recorda quantes vegades).

Després que ell mateix demanés tornar a declarar, el filipí detingut pel crim va tornar a passar ahir pels jutjats de Blanes. Ho va fer per tornar a admetre que va ser l'autor de l'apunyalament, tot i que ara va dir que el va matar en defensa pròpia.

El crim va tenir lloc la tarda del 5 de desembre de 2013 al pis que el rector de Riells té a Blanes i on hi vivien tant ell com el seu fillol. El filipí va arribar al domicili cap a dos quarts de sis de la tarda. Ja aleshores portava amb ell l'arma del crim, un ganivet que havia comprat poca estona abans.

Segons la nova versió, el detingut va començar a discutir amb la víctima poc després de posar els peus al pis. El filipí va sostenir que el fillol li va dir que era "un pare de família tonto" i que el va amenaçar amb "violar un dels seus fills" (segons recull la declaració d'ahir als jutjats). La discussió entre els dos va durar uns cinc minuts. L'assassí confés va dir que, durant la disputa, el brasiler el va empènyer i que, just després, va anar de dret cap a la taula on hi havia el ganivet. Aleshores, el filipí va afegir que ell el va intentar parar, que els dos van començar a forcejar i que li va prendre l'arma al brasiler per evitar que l'ataqués.

"El vaig apunyalar sense voler a la part del cor", va concretar el detingut. Aquesta nova versió, però, xoca de ple contra les proves que els mossos i forenses van recollir. D'entrada, perquè la víctima no tenia cap senyal ni ferida de defensa. I després, perquè al ganivet tampoc hi havia empremtes del brasiler, sinó només del filipí.

Durant la seva declaració, l'assassí confés també va variar un altre punt del relat. Tot i que en un principi va admetre haver clavat l'arma dues vegades al cos del brasiler, ara no va saber precisar el nombre de ganivetades. Entre d'altres, perquè havia begut una cervesa i un got de whisky i perquè "estava deprimit", ja que tenia una ordre d'allunyament de la seva família. Va precisar que feia dos dies que havia consumit droga i que, quan va anar al pis del rector, encara estava sota els seus efectes. "Cada cop que anava a casa del mossèn, ell em prometia coses com l'herència, preníem droga i teníem sexe", va dir tornant a insistir en la primera versió que havia donat. Ara hi ha afegit que, cada cop que tenien relacions, el rector li prometia "500 euros", però que al final, "sempre" li acabava donant "10 o 15 euros en xecs".

L'advocat de la defensa, Jaume Pararols, va aprofitar la declaració del filipí per anunciar que, en nom del seu client, interposarà una denúncia per abusos sexuals continuats contra el mossèn. De fet, ahir el filipí va explicar que el rector li feia fotos "despullat" sense tenir-ne consentiment.