El vicepresident del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Selva, Josep Maria Bosch i Pelegrí, va morir la nit de dijous als 79 anys. Bosch ostentava el càrrec a la comarca des de feia 17 anys i també era un dels vicepresidents del Consell de la Gent Gran a Catalunya. Durant la seva etapa professional havia estat cap de vendes de diferents empreses però als 50 anys va patir un càncer, que va superar però que li va canviar la vida. De fet, just després de recuperar-se, va establir que la seva vida no era seva sinó dels altres, segons relaten els pròxims a Bosch.

Des de llavors es va dedicar al voluntariat, a Arbúcies va crear l'ensenyament de teatre per a infants amb la gent gran com a professors, una activitat que dura avui dia.

De fet, era una persona molt activa, un home inquiet, com va recordar ahir el responsable de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal, Joan Garriga. "Va ser un dels organitzadors del Congrés de la Gent Gran a la Selva -va relatar- incorporant moltes novetats i fins i tot el conseller Cleries deia que ho havíem fet tan bé que quan fessin el de Catalunya haurien de copiar el model". L'exconseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va recordar ahir Bosch amb un missatge a les xarxes socials: "El meu reconeixement al seu bon fer".

Bosch va dedicar la seva etapa com a vicepresident del consell consultiu a lluitar per tenir una gent gran activa, amb conferències, activitats o xerrades en les quals engrescava a considerar-se com una persona jove. I així ho havia aconseguit i ho demostrava. Fins i tot ho escrivia al seu blog personal a Internet. En la seva darrera entrada deia, precisament, que "avui l'edat cronològica, la vellesa, no ha de ser, o no hauria de ser ni dependència, ni exclusió social" i proposava fer "un front comú" per fer "alçar la nostra veu".