Un jove ucraïnès i resident a Lloret de Mar va patir un accident la matinada d'ahir en caure per un penya-segat de 15 metres d'alçada quan estava passejant amb un amic per un tram perillós del camí de ronda, prop de la platja de sa Boadella. Els equips d'emergència van desplegar un ampli dispositiu de rescat i una ambulància va traslladar l'home, en estat crític per un traumatisme al cap, fins a l'hospital de Blanes, on va morir.

Els fets van tenir lloc en un tram del camí de ronda de Lloret sobre la platja sa Coves, entre sa Boadella i Santa Cristina. Es tracta d'un punt escarpat que de dia resulta atractiu per les seves vistes però que de nit és altament perillós, per la quantitat de roques i la poca visibilitat del mateix camí.

El lloc de l'accident

Segons les primeres informacions, el jove ucraïnès de 30 anys havia sortit a passejar de matinada amb un amic (de la mateixa nacionalitat i resident a Lloret) des de sa Boadella en direcció a la platja Santa Cristina. A l'altura de sa Coves, i per causes que s'estan investigant, el jove va caure per un dels penya-segats des d'una alçada de 15 metres aproximadament, segons van informar els Bombers. El noi, malferit, va quedar entre les roques a dos metres de l'aigua, en una zona de difícil accés.

Els Bombers van rebre l'avís a través de la trucada de l'amic a les 23.42 hores i immediatament es van mobilitzar tots els efectius. Fins al lloc s'hi van desplaçar quatre vehicles dels Bombers de la Generalitat i un equip del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), una ambulància avançada del SEM medicalitzada i una altra de bàsica, efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local i de Protecció Civil de Lloret. A més, una embarcació de Salvament Marítim provinent de Palamós també es va traslladar fins al lloc de l'accident.

Un cop allà, els serveis d'emergència van comprovar que el jove tenia un traumatisme cranioencefàlic amb pèrdua de coneixement. La seva situació era molt greu i no es va poder iniciar el seu trasllat fins que no el van aconseguir estabilitzar. A més, els efec?tius de rescat van veure complicada la feina per la ubicació del lloc, de difícil accés i en plena matinada. De fet, l'embarcació de Salvament Marítim, que en un primer moment s'hi havia desplaçat per si calia accedir al lloc de l'accident per l'aigua, va acabar il·luminant l'espai amb un dels seus focus.

Després de les primeres atencions mèdiques per part del SEM, els Bombers van iniciar el complicat trasllat del jove i a dos quarts de dues de la matinada l'ambulància medicalitzada el va portar en estat crític fins a l'hospital de Blanes, on va morir poc temps després a causa de les ferides.

Fins al punt de l'accident s'hi va unir un tercer amic del jove, també ucraïnès i resident al municipi. Tots ells compartien habitatge.

El succés s'està investigant però segons les primeres hipòtesis tot apunta a un possible accident per imprudència després que els dos joves sortissin a caminar de matinada en aquest tram perillós i sense visibilitat del camí de ronda.