L'Associació Mediambiental "Xatrac" de Lloret de Mar ha engegat un projecte de voluntariat per millorar l'estat ecològic del bosc litoral de Fenals, donar a conèixer la riquesa de l'espai i implicar tothom en la seva conservació. En concret, els treballs dels voluntaris (s'hi poden inscriure per a tota la setmana, en aquest cas han d'estar formats en ciències naturals, o per una tarda puntual) consistiran en treballs durant una setmana on realitzaran diferents accions com la neteja de residus, eradicació de plantes invasores i la plantació d'altres espècies autòctones.

La setmana del voluntariat començarà el 31 de març i acabarà el 6 d'abril i té com a objectiu netejar i millorar el bosc, informar el públic sobre la importància ecològica d'aquest espai així com conscienciar i sensibilitzar els usuaris de la zona per respectar l'entorn i ajudar en la conservació. El bosc ha patit en els darrers anys grans canvis, amb plantes invasores i espècies animals colonitzadores així com comportaments dels humans poc respectuosos amb l'entorn. La intenció, doncs, és tornar al bosc originari i conservar-lo amb una bona gestió.

Aquesta acció es durà a terme gràcies a una subvenció de l'empresa Patagonia, especialitzada en equips d'aventura i amb el suport del mateix Ajuntament.