Una de les dues mocions que el grup del Millor va presentar per al ple municipal del pròxim dilluns no es debatrà. En concret, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, va anunciar en la Comissió Informativa d'ahir que retirava la moció presentada per Marc Fuertes que demanava la dimissió del regidor Josep Valls i la retirada del seu vot i presència a les juntes de govern.

La decisió de l'alcalde, que té la potestat per establir què és el que entra en l'ordre del dia, va indignar Fuertes que va titllar la mesura "vergonyosa" i "poc democràtica". Per la seva part, Codina va defensar que sempre acostuma a acceptar totes les mocions però que en aquesta en concret el ple no hi pot decidir, ja que renunciar a l'acta de regidor "és una qüestió personal" de Valls. "És més un prec que una moció", va dir.

El Millor exposava els motius de la moció arran "dels nous casos de presumpta corrupció i utilització de càrrec públic per interès personal" arran de les notícies del Cas Manga, "que esquitxa novament el nom de Lloret i mostra les actuacions del regidor Josep Valls, a l'hora de delegar les sancions en matèria de circulació per un suposat trànsit d'influències amb la finalitat de col·locar laboralment els seus fills". Per això, demanaven la dimissió de Valls, "la retirada del seu vot i presència en les juntes de govern" i "l'assignació de 950 euros dels 1720 que percep cada mes sense tenir cap delegació de responsabilitat", entre d'altres.

Després que Codina comuniqués que retirava la moció, Fuertes va afirmar que "novament l'alcalde torna a protegir Josep Valls, suposem per evitar que encengui un gran ventilador on quedin les vergonyes al descobert". A més, va dir trobar "vergonyós que l'alcalde prohibeixi portar de forma democràtica una votació perquè els representants del poble decideixin si aquesta persona ha de seguir votant, decidint i tocant els diners dels ciutadans". Fuertes va dir entendre que la renúncia a l'acta de regidor és una qüestió personal però "sembla que el senyor Codina el protegeixi i li dóna un sou vitalici fins a final de legislatura" que "serveixen per tapar les vergonyes de l'alcalde". A més, va lamentar que Codina argumentés que retirava la moció perquè el ple no podia decidir sobre aquesta qüestió quan "permet portar a votació coses supramunicipals". Sense anar més lluny, va dir, dilluns s'ha presentat una moció conjunta "per rebutjar la llei de l'embaràs del PP" i, a més, "CiU i PP presenten un text que demana donar suport a "Signa un Vot per la Independència"" i fa una crida als veïns de Lloret a participar activament a la campanya". "Això és utilitzar el ple per fer campanya publicitària", va sentenciar Fuertes.

Per la seva part, l'alcalde va defensar que "la forma en què s'ha presentat és més un prec que una moció", ja que demanar la dimissió d'un regidor de l'Ajuntament "és una qüestió personal, una decisió seva que el ple no pot decidir". A més, va recordar que "totes les mocions les accepto" però en aquest text "fa servir la família per atacar el regidor i és un mal estil de fer política i d'ètica moral".

En aquest sentit, va demanar a Fuertes que faci servir "arguments polítics" i li va recordar que "això no és una moció, que faci un prec i ja li respondrem", va sentenciar.