Quatre nous consellers comarcals prendran possessió en la sessió plenària del Consell de la Selva que se celebra avui. Després d'alguns canvis ja previstos a mitja legislatura i, d'altres per dimissions de diversos consellers, la sessió ordinària de l'ens selvatà incorporarà la presa de possessió de José Antonio Rodríguez com a nou conseller de ICV-EUiA, en substitució de Josep Romaguera; d'Enric Nualart com a nou conseller del PSC, en substitució de José Martínez; la incorporació d'Isabel Lozano com a nova consellera d'ERC, en substitució de Moisès Garcia, i finalment la presa de possessió de Jordi Jaldón, del Partit Popular, en substitució de Jaume Fontanet. La sessió també haurà d'acceptar la dimissió de la socialista Soledad Mulero.

En l'ordre del dia també s'hauran d'aprovar entre altres el reglament del servei de menjador escolar, l'aprovació de les bases i concessió d'ajudes individuals de menjador escolar, l'aprovació de les bases i concessió d'ajudes al transport escolar individual i també al transport escolar col·lectiu. A les propostes d'acord també s'hi ha inclòs l'aprovació del reglament dels sistemes públics de sanejament competència del Consell i l'aprovació provisional de la modificació d'ordenances fiscals de la taxa per a la protecció mediambiental.

Entre les mocions, destaca la moció de suport a la presentació del conflicte en defensa de l'autonomia local contra la llei estatal de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local i el suport a la candidatura per a la declaració de patrimoni mundial de la Unesco de la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll, entre altres.