El ple de l'Ajuntament de Tossa de Mar votarà avui si es posen en exposició pública els documents finals del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que ha de permetre aprovar-lo definitivament després de nombrosos conflictes, informes i sentències judicials.

El que avui es preveu aprovar és exposar al públic durant un mes la proposta de text refós del POUM que incorpora les determinacions dels informes emesos per les diferents administracions. També incorporen els canvis de normativa i algunes correccions del redactat que milloraran l'aplicació del Pla, segons va explicar ahir l'Ajuntament. Els veïns podran examinar els documents a les oficines dels serveis tècnics i finalitzat el termini s'estudiaran les al·legacions. Després es faria l'aprovació provisional en un altre ple i, en acabat, la Comissió Territorial d'Urbanisme faria l'aprovació definitiva.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va recordar que fa "dos anys vam conèixer la primera sentència que anul·lava l'aprovació del POUM del 2006. Des de llavors, hem treballat per assolir un text refós que, partint de l'aprovat l'any 2006, incorporés les modificacions introduïdes l'any 2011 i les determinacions exigides per les diferents administracions. Tot per buscar el màxim consens possible", va assegurar Saladich.

"El Tribunal que va anul·lar el Pla General l'any 2006 ens obliga a tornar a exposar al públic el Pla. Al final tindrem un Pla General que ha estat exposat al públic quatre vegades abans de l'aprovació provisional, però, tot i que no ho compartim, ho acatem i ho tornem a exposar per tenir el màxim de seguretat jurídica possible", va afegir ahir l'alcaldessa.

Saladich va recordar també que el seu partit, Tossa Unida (TU), "va votar en contra tant del Pla de 2006 com de les modificacions de 2011, però entenem que Tossa no pot continuar sense saber quina normativa aplicar. Els veïns necessiten saber què poden fer en les seves parcel·les. Hem estat 10 anys parlant i discutint" i "és hora que aquest tema formi part del passat i tots encarem el futur".

Modificacions d'ordenances

D'altra banda, el ple també preveu aprovar actualitzacions d'ordenances "per adaptar-les a la normativa i posar-les al dia". En concret, es modifica l'ordenança reguladora de la neteja viària i de la gestió de residus; la del servei de taxi,; la dels guals i reserves d'estacionament; la de protecció, control i tinença d'animals i la denominació, retolació de carrers i d'edificis i instal·lacions municipals.