El Centre Cívic del Rieral de Lloret de Mar va acullir ahir la presentació dels principals resultats de l'enquesta de Joventut, encarregada per la Secció de Joventut de l'Ajuntament. L'enquesta, realitzada telefònicament els mesos de setembre a octubre del 2013,

consta d'indicadors quantitatius i qualitatius, i anava adreçada a persones joves de 15 a 29 anys empadronades al municipi de Lloret. Entre els resultats que mostra l'enquesta hi ha el que quasi el 60% dels joves del municipi d'entre 25 i 29 anys és d'origen estranger.

Les preguntes realitzades fan referència a les característiques sociodemogràfiques; nivell d'estudis, estudis en curs i domini de llengües; feina i mercat de treball; cohesió social i territorial; noves tecnologies; oci i lleure; consum de substàncies i conductes de risc; i polítiques juvenils i serveis adreçats als joves.

Fonts municipals van informar que la taxa de joventut de Lloret de Mar és del 19% sobre el total de la població, cosa que representa 7.130 joves. De tots els joves del municipi de 25 a 29 anys, gairebé el 60% són d'origen estranger. El 43,7% dels joves estrangers del municipi procedeixen de països membres de la Unió Europea. Les altres procedències més destacdes són: el 15,5% és originari del continent asiàtic; mentre que un altre 15% són originaris d'Amèrica del Sud; un 14,6% procedeix del continent Africà.

Quant a nivell formatiu, el 97,5% dels joves lloretencs domina com a mínim dos llengües, el 64,2 domina tres idiomes (en la majoria dels casos, la tercera llengua és l'anglès), i el 26% en domina quatre o més. La taxa d'atur juvenil de llarga durada a Lloret és del 5,5%, una dada molt inferior al 17,5% registrat en el global de Catalunya en el segon i el tercer semestre del 2013, van destacar les fonts. Malgrat tot, la poca qualificació dels llocs de treball, la temporalitat i la curta durada dels contractes són tres factors de precarietat laboral presents. Quant a l'ocupació, gairebé la totalitat dels joves lloretencs ocupats (95%) treballen en el sector serveis, especialment en l'hostaleria, la restauració i l'oci i al comerç.

L'enquesta també es va interessar pel consum de drogues. En aquest apartat, posa de manifest que un 10,3% dels joves consumeix marihuana i haixix. En canvi, la resta de drogues no legals tenen un consum residual i marginal entre el jovent lloretenc, van informar les fonts municipals.