L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Lloret i Tossa de Mar, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), ha complert 20 anys. El març del 1994 es va posar en marxa amb un CAP a Lloret i un dispensari local a Tossa amb l'objectiu de millorar l'assistència sanitària als dos municipis i cobrir una població de 18.000 habitants que, ara, supera els 50.000, a banda de la població turística.

Només el darrer any s'han fet més de 200.000 visites a les consultes, tant als centres (on treballen metges de família, pediatres, infermeres, odontòlegs, ginecòlegs, llevadores, treballadors socials i personal administratiu) com al domicili dels mateixos pacients. A més, s'han atès el 2013 fins a 31.000 urgències i s'han cursat és de 20.000 proves analítiques.

Amb el pas del temps, aquesta ABS ha incorporat activitats que tradicionalment es feien als hospitals, com cirurgia menor, espirometries, control dels pacients amb anticoagulació oral o les analítiques, entre altres. Davant aquesta efemèride, la directora de l'ABS Lloret-Tossa, Imma Morató, va tenir un record pels professionals que han treballat als centres, "els que han marxat a treballar a un altre lloc o s'han jubilat" i que "formen part de la història del nostre equip" i sense els quals "no seria possible aquest projecte".

La CSMS disposa de prop de 1.500 professionals per cobrir set centres d'atenció primària de salut, dos hospitals, dos centres de rehabilitació i tres centres sociosanitaris i d'atenció a la dependència i domiciliària així com cobreix les necessitats sanitàries de més de 195.000 habitants, a banda de la població turística, de les comarques de la Selva i el Maresme.