El principal cost de les obres de construcció del primer camp de futbol a la Ciutat Esportiva de Blanes les assumirà finalment l'Ajuntament. El passat gener el ple municipal va aprovar que el sistema per fer realitat el projecte es faria a través d'una concessió.

En concret, la intenció era delegar en una empresa privada la construcció d'aquest camp i, a canvi, el consistori els pagaria 100.000 euros l'any i cediria el 20% del temps d'explotació de les instal·lacions durant un màxim de 10 anys. Un sistema que evitava l'Ajuntament a pagar més de 700.000 euros del projecte, que llavors no disposava. Amb tot, el camp no seria de titularitat municipal i depenia de la concessió.

Tot i això, avui el consistori tirarà enrere aquesta opció i finalment pagarà el gruix de les obres del camp. Segons va explicar ahir l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, quan es va planificar al gener "l'Ajuntament no disponia del finançament propi" però "amb el temps hem anat veient que la part més important la podiem fer amb recursos propis o subvencions que han anat sorgint" de manera que "ens estalviem la concessió i que la titularitat fos privada", va dir.

Així, l'obra constarà de dues fases. La primera, de 407.000 euros l'afrontarà el consistori i s'adjudicarà amb un concurs normal mentre que l'altra fase, d'uns 250.000 euros (i que constarà de la instal·lació de l'equipament, com la gespa artificial, porteries o pintura) es farà amb un concurs a 4 anys.

L'avantatge serà que "l'equipament serà municipal", va relatar Marigó i "ens estalviarem els interessos" que s'adquirien amb la concessió. Per agilitzar els tràmits, al gener es va aprovar que el ple delegava en la Junta de Govern la competència per iniciar la concessió (el competent és el ple quan supera els 4 anys de durada). Ara, en assumir l'obra el consistori i no superar els 4 anys, el ple municipal d'aquest vespre aprovarà retornar la competència al ple.