L'alcalde de Lloret, Romà Codina (CiU), va anunciar ahir que no repetirà com a candidat a l'alcaldia a les pròximes eleccions municipals de 2015. Així ho va comunicar ahir a l'assemblea local del partit davant els militants i simpatitzants assegurant que la decisió ha estat "difícil" però que ho fa per "donar pas a un relleu generacional", va mantenir el batlle.

L'executiva de CiU va contactar amb Codina just abans del Nadal per demanar-li que es tornés a presentar com a alcaldable i que, en cas contrari, ho comuniqués "com més aviat millor", recordava ahir l'alcalde. "Els vaig dir que no havia pensat res i que volia prendre la decisió després de l'estiu", va dir. Amb tot, per planificació del partit, Codina ha hagut de decidir-se i finalment ha estat que no. "Entenc que si la meva decisió era contrària, ho havia de dir com més aviat millor perquè així tindrien un any per preparar la candidatura".

Ahir, Codina va agrair, en primer lloc, a l'executiva de CiU perquè "confiés en mi per tornar-me a presentar a les eleccions" però "se m'ha demanat una decisió i ha estat que no per fer un pas al costat". "Ha arribat el moment de donar pas a un relleu generacional", va dir després d'assegurar que "a CiU hi ha gent nova i amb moltes ganes de treballar". L'alcalde va recordar que "ja es difícil quan vols entrar en política" i també ho és "quan sortir. Un ha de pensar en els ciutadans i els lloretencs".

Amb tot, va valorar que l'"avantatge" d'aquesta decisió "madurada" és que "em permetrà dedicar-me al 200% en l'alcaldia i en aquesta legislatura. És la meva obligació", va afegir Codina.

El batlle es va mosrtar "orgullós de la feina feta per l'equip de govern durant aquests anys" i va recordar els 12 anys que ha estat al govern. Primer, en una etapa com a regidor de Benestar i Família on "vam crear els Serveis Socials de Lloret, una feina dura i engrescadora". Després va assumir la regidoria de Noves Infraestructures amb projectes importants com el Teatre o la Casa de Cultura. Des del 2011, Codina ha exercit com a alcalde en uns moments "complicats, no només en l'àmbit polític, sinó econòmic" on "pateixen moltes famílies". "Al final em vull quedar amb allò positiu i amb la il·lusió per haver dedicat uns anys de la meva vida a Lloret i als Lloretencs" per, ara, "confiar en la gent jove". Sobre el seu futur, Codina manté que encara no ho ha decidit, però admet que "segurament deixaré la política".