Lloret de Mar també vol ser una ciutat intel·ligent (Smart City) i apostarà per les noves tecnologies a través d'un projecte que inclou, com a novetat, el pagament de les zones blaves a través del mòbil. Una iniciativa que anirà acompanyada d'altres accions que pretenen millorar la mobilitat al municipi i facilitar als ciutadans la seva relació amb la ciutat i l'entorn.

Així ho van confirmar des del consistori que ahir van admetre que aquesta aplicació és només una petita part d'un gran projecte. De fet, no es tractarà només d'un projecte, sinó que forma part d'una prova pilot que aquest dilluns es presentarà al municipi, amb una aposta ambiciosa.

En concret, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina i el president de la Mesa de Turisme de Lloret, Josep Maria Molist, signaran dilluns un conveni per "treballar conjuntament per la renovació i la millora d'aquesta destinació" turística, un acte que se celebrarà al migdia a la Sala de Plens i que comptarà amb la presència de la directora general de Turisme, Marian Muro.

El regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, va confirmar que la prova pilot representarà una "reconversió" de la destinació turística. Un projecte "molt ambiciós" que té la col·laboració del govern català i que "ens agradaria implicar també al central". De fet, Riera assegura que l'Estat va demanar, abans d'implicar-se, que l'Ajuntament tingués el suport de la Generalitat. Ja el té, de manera que no es descarta que el govern estatal se sumi en la prova pilot amb unes accions que es diran dilluns.

Entre els molts projectes que engloba la prova pilot, hi ha el de Smart City, amb el qual el consistori ja hi estava treballant, va relatar Riera. "El 75% de la població mundial viu en ciutat i és molt important que siguin eficients, en l'àmbit energètic, de residus, mobilitat" on s'inclou la futura aplicació per pagar les zones blaves amb el mòbil.

Tot això, "per un municipi com Lloret és molt important" i a partir de la signatura del conveni es començarà a "desenvolupar".